r
Nosalty Logó

Sült ponty ahogy helena készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
helena26
Sült ponty ahogy helena készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 1228 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 2455 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 194 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    98.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3440.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    666 mg
  • Nátrium
    2331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1482 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1228 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    197.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6881.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    708 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    1331 mg
  • Nátrium
    4662 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2964 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 2455 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    235 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 1/2 liter tejbe tegyünk az 1 ek sót, kevergessük míg elolvad, és helyezzük bele a halszeleteket.Legalább 4-5 óráig,de legjobb, ha másnapig a hűtőben tároljuk.
  2. A liszthez adjuk a pirospaprikát, borsot, őrölt köménymagot, majorannát, és keverjük össze.
  3. Beleforgatjuk a lecsurgatott halszeleteket, és forró olajban megsütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 111 alkalommal
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 28422
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

A halat vagy túlsóztam, vagy pedig sótlan volt. Édesanyám istenien tudta elkészíteni a halat, igaz, nemcsak azt. Neki mindig finom, ízes volt, nem sós, nem sótlan, éppen olyan, amilyennek lennie kell. Tőle hallottam, hogy sós tejben hagyjam legalább 4-5 óráig, de legjobb, ha egész éjjelre benne van. Este beáztatom és másnap reggel csak kiveszem belőle, leöblítem vízzel a halszeleteket és azután forgatom a fűszeres lisztbe. Ahány fél liter tej, annyi evőkanál sót tegyünk bele. A halak merüljenek el a tejben, mert csak így járja át a só.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek