r
Nosalty Logó

Sült pisztráng mandulával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sült pisztráng mandulával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 1204 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 2409 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    113.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1163.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    529 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    689 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 1204 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.9 g

Zsír

  • Összesen
    226.3 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2327.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    1269 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    465 micro
  • K vitamin:
    399 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1379 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1255 micro
Összesen 2409 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A pisztrángot megtisztítjuk, egy tepsit alufóliával kibélelünk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, belehelyezzük a halakat, megsózzuk, a hasába egy pár darabka vajat, egy-egy szelet citromot, petrezselyem zöldjét pakolunk.
  3. A tetejére szintén vajdarabkákat morzsolunk, kevés olívaolajat öntünk rá, az előmelegített sütőben megsütjük, néha locsolgatva a vajas olajjal, ami kisül belőle.
  4. Miközben a pisztráng sül, kevés vajban alacsony lángon világos színűre megpirítjuk a mandulát, ha a hal majdnem kész, hozzáöntjük, és együtt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 12715
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sikerült nagyon olcsón hozzájutnom az egyik kedvenc tengeri halamhoz. Nem akartam sokat a tűzhely mellett állni aznap este, így csak egyszerűen fűszereztem, és megsütöttem. Más tengeri hallal is kipróbálható, akár a citrom és a mandula elhagyásával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek