r
Nosalty Logó

Sült oldalas hagymás krumplival

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Krityó
Sült oldalas hagymás krumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az oldalashoz

A krumplihoz

Összesen 702 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az oldalashoz

A krumplihoz

Összesen 2811 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az oldalashoz

A krumplihoz

Összesen 128 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 702 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.2 g

Zsír

  • Összesen
    188.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2850.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1479 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1164.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    637 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 2811 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Az oldalashoz

A krumplihoz

Elkészítés

Az oldalashoz

  1. A vegetát, borsot, pirospaprikát, metélőhagymát és fokhagyma granulátumot összekeverjük az olajjal, majd ráöntjük az oldalasokra, összekeverjük, és ha az időnk engedi, egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Ha nem megoldható, akkor kb 2 órát hagyjuk állni. Ha összeért, magas falú tepsibe tesszük, egy kevés vizet öntünk rá, fóliával letakarjuk, és 1 órán át sütjük.
  2. Amíg az oldalas sül, megpucoljuk a krumplit, hagymát, fokhagymát. A krumplit gerezdekre vágjuk, a hagymát és fokhagymát felkarikázzuk. Egy tálban összekeverjük a zöldségeket (a legjobb, ha abban, amiben az oldalas volt), majd hozzákeverjük a metélőhagymát, petrezselymet, vegetát és borsot.
  3. Ha letelt az 1 óra, kivesszük a tepsit, hozzákeverjük a krumplis egyveleget az oldalashoz, és letakarva ismét visszatesszük 30 percre a sütőbe. Ha a 30 perc is letelt, levesszük a fóliát, és egy kicsit megpirítjuk a krumplit (kb 10 perc).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 40030
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Krityó 31 recept

Szeretjük ezt a fogást, mert a krumpli együtt sül a hússal, így átveszi egy kicsit az ízét... A háromféle hagyma pedig egyenesen Isteni a krumplival!

Hozzávalók

Az oldalashoz

A krumplihoz

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek