r
Nosalty Logó

Sült lazac vajas burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Guxj
Sült lazac vajas burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1010 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1010 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 108 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1140.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    589 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    510.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    522 micro
  • K vitamin:
    813 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3190 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4209 micro
Összesen 1010 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1140.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    589 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    510.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    522 micro
  • K vitamin:
    813 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3190 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4209 micro
Összesen 1010 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat kivesszük a hűtőből, és megtisztítjuk, ha szükséges. Szárazta töröljük, és hagyjuk, hogy átvegye a szoba hőmérsékletét.
  2. A burgonyát hámozás nélkül egy nagy csipet sóval feltesszük főni. Annyi víz elegendő, amennyi pont ellepi.
  3. A megfőtt burgonyáról leöntjük a vizet, és meghámozzuk. Az immár héj nélküli burgonyákat egy darab vaj és aprított petrezselyem kíséretében visszatesszük a lábasba, és közepes-magas hőfokon összeforgatjuk.
  4. Serpenyőben fokhagymás olívaolajat hevítünk, ha már elég meleg, ráfektetjük a lazacot bőrös oldalával lefelé, megszórjuk tengeri sóval, majd 6 perc után átfordítjuk, és további 6 percig sütjük. (Én kissé "túlsütve" szeretem, de a legtöbben kevésbé átsütve, szaftosan szeretik, az általános ajánlás 3-3 perc!)
  5. Tányérra szedjük a megpirult burgonyát és a lazacot. Megcsepegtetjük citromlével, és póréhagymát szeletelünk mellé, de bármilyen friss salátával finom. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 30559
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy egyszerű, gyors, finom és egészséges lazac recept. Nem fűszerezem, csak sót használok. A petrezselyem, póréhagyma és citrom pont elegendő.  A jó minőségű alapanyagok nem igényelnek túl sok sallangot. Igyekezzünk MSC-s halat választani! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek