r
Nosalty Logó

Sültkelbimbó-főzelék pirított mandulával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Sültkelbimbó-főzelék pirított mandulával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1689 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    875.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    541 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1793 micro
Összesen 422 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    130.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3502 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    689 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    1104 mg
  • Nátrium
    1232 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    753.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    748 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    420 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    811 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    2164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7173 micro
Összesen 1689 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olvasztott vajat elkeverjük a fűszerekkel, majd a megtisztított, félbevágott kelbimbókra ötjük. Jól összekeverjük, hogy mindenhol bevonja a vajas "pác".
  2. Sütőpapírral bélelt tepsire, vágott felükkel lefelé elrendezzük a kelbimbókat, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
  3. Az olívaolajat és vajat egy edényben felhevítjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és megpirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és felöntjük az alaplével, majd megfőzzük a zöldséget.
  5. Ha a burgonya megpuhult és a kelbimbó is elkészült, akkor a burgonyához adjuk a kelbimbók felét, és botmixerrel krémesítjük a keveréket.
  6. A főzeléket ízlés szerint kevés chilivel és curry porral ízesíthetjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összemelegítjük.
  7. Száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulaszeleteket, majd a főzeléket a maradék kelbimbóval és a pirított mandulával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 743
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 32785
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a kelbimbót, és mostanában mániám lett, hogy minden zöldséget megsütök, mert sokkal intenzívebb íze lesz. Ezt az ötletet most Feritől merítettem, akinek örök hála és köszönet, hogy újra megszerettette velem a főzeléket!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?