r
Nosalty Logó

Sült kacsamell lencsefőzelékkel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Marti48
Sült kacsamell lencsefőzelékkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1538 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3078 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.9 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2602.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1644 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    549.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1354 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1972 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    884 micro
Összesen 1538 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    275.8 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5204.9 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    3288 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    1099.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    572 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2708 micro
  • Kolin:
    937 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3944 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1768 micro
Összesen 3078 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, leszárítjuk, irdaljuk, sózzuk-borsozzuk. A pórét karikázzuk, a többi zöldséget kis kockákra vágjuk A felhevített zsíron fonnyadásig pirítjuk közepes tűzön, megszórjuk a liszttel, 1-2 percig ezzel pirítjuk, majd felöntjük vízzel (2-2,5 dl). Megsózzuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, borsozzuk, és a babérral együtt lassú tűzön készre pároljuk. Ekkor egy szűrőben a vízzel leöblített lencsét hozzákeverjük, és az egészet összeforraljuk.
  2. A forró zsírban előbb a bőrös, majd a belső felén megsütjük a kacsamellet. A hús vastagságától függ a sütési idő, ca. 15-15 perc, közepes lángon. Ha elkészült, 10-15 percre alufóliában pihentetjük. Ekkor még ereszt levet, ezt öntsük a lencsére, és keverjünk egyet rajta.
  3. Előmelegített tányéron tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5544
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 24.

Ajánló

A konzerv helyett természetesen főzhetjük szárított lencséből is. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült kacsamell lencsefőzelékkel
Marti48 317 recept

Nagyon szeretjük a lencse-kacsa kombinációt, leginkább télidőben kerül az asztalra. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek