r
Nosalty Logó

Sült hekkfilé barna rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
bnézsu
Sült hekkfilé barna rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A halhoz

A rizshez

A cukkinihez

A salátához

Összesen 624 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A halhoz

A rizshez

A cukkinihez

A salátához

Összesen 2497 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A halhoz

A rizshez

A cukkinihez

A salátához

Összesen 100 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1675.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    920 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    1357 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3118 micro
Összesen 624 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    226.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6701.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    373 mg
  • Kálcium
    956 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    722 mg
  • Foszfor
    3680 mg
  • Nátrium
    928 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1845.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    832 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    575 micro
  • K vitamin:
    284 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    581 micro
  • Kolin:
    856 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    5427 micro
  • β-crypt
    288 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12473 micro
Összesen 2497 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

A halhoz

A rizshez

A cukkinihez

A salátához

Elkészítés

A halhoz

  1. Elsőnek felteszünk vizet forrni a rizsnek, mivel barna rizsről van szó, nagyjából 50 perc, mire megfő.
  2. Majd befűszerezzük a halszeleteket, és egy kevés olívaolajra helyezzük őket a tepsiben. Nagyjából 160°C-on 30 perc alatt megsütjük.
  3. Közben felszeleteljük a cukkinit, és teflon bevonatú serpenyőben átsütjük őket, szintén kevés olívaolajon. (A cukkinihez én csak kevés sót szoktam használni, de természetesen ízlés dolga.)
  4. Míg sül a hal és a cukkini, illetve fő a rizs, addig megmossuk, felvágjuk a salátát. A joghurthoz hozzákeverjük a citrom levét, sót, borsot, curryt.
  5. Amikor minden megfőtt, megsült, rátesszük a tányérra őket, a rizsre szórunk még curryt (igen-igen szereti a család), illetve kukoricát (olyat használtam, ami nem cukros lében van). Meglocsoljuk joghurttal, és készen is van.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15090
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült hekkfilé barna rizzsel
bnézsu 15 recept

Nem vagyunk oda a halért, csupán az egészségünkért szeretnénk tenni, ezért eszünk havonta egyszer-kétszer halat. Ilyenkor igyekszem úgy elkészíteni, hogy tényleg számunkra is ehető legyen, hát így szokott sikerülni. 

Hozzávalók

A halhoz

A rizshez

A cukkinihez

A salátához

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?