r
Nosalty Logó

Sült citromkrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szteri
Sült citromkrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 769 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4611 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 248 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 769 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.3 g

Zsír

  • Összesen
    292.8 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1850.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    831 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.5 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1756 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    838 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1723 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 4611 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit: 25 dkg lisztet, 20 dkg vajat, csöpp sót és 1 tojást.
  2. Piteforma aljába a tészta felét gombóconként belenyomkodjuk, majd a tészta másik feléből kb. 3 cm-es peremet készítünk neki. 180 fokon 30 percig elősütjük, majd hűlni hagyjuk.
  3. Elkészítjük a krémet: 1 citrom reszelt héját, 4 citrom levét, 2 egész tojást, 2 tojássárgáját, 25 dkg mascarponét és 10 dkg cukrot kikeverünk. A kihűlt tésztára öntjük, és 180 foknál kb. 30-35 percet sütjük. Hagyjuk kihűlni.
  4. Felverjük a 2+3 tojásfehérjét habnak (az eredeti recept 2-vel írja, nekem volt még 3 a mélyhűtőben, azt hozzávettem) 10 dkg cukorral. A kihűlt krém tetejére kenjük, 200 fokon 10 percet szárítjuk.
  5. Jól meghűlve szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 241
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11643
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy pohár tejeskávé mellé isteni finom sütemény... A mai csajos délutánon kipróbáltuk.:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek