r
Nosalty Logó

Sült céklaleves Nigella Lawsontól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sandrine
Sült céklaleves Nigella Lawsontól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 760 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 28 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1244.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    1055 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 151 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6221.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    5274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    712.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    635 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    819 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1263 micro
Összesen 760 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 28 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklákat egyenként alufóliába csomagoljuk, és forró sütőben sütjük.
  2. Még melegen gumikesztyűben meghámozzuk, és felkockázzuk.
  3. Elővesszük a turmixgépet. Beletesszük a céklát, felöntjük kb. 3/4 liter forróalaplével, fűszerezzük sóval, borssal,a római köménnyel, a korianderrel, a citromlével, ízlés szerint belevagdosunk petrezselymet, és indulhat a turmixolás.
  4. Amikor teljesen sima a leves, hozzáöntjük a maradék alaplevet (vigyázzunk, hogy ne töltsük túl a turmixot!), és még pár másodpercig keverjük a géppel.
  5. Leveses tálba öntjük az egészet. Megtisztítunk, majdfélbevágunk két újhagymát, és a forró levesbe tesszük, hadd adja át az ízét. Hűtőbe tesszük legalább egy órára.
  6. Tálalás előtt kihalásszuk belőle a hagymákat, hozzáadjuk a tejfölt, és azzal is összeturmixoljuk. Petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10372
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sandrine 57 recept

Nigella Lawson receptje ez a pompás színű nyárias leves. Annyi változtatással, hogy petrezselyemmel is feldobtam az ízét. Nagyon jót tett neki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!