r
Nosalty Logó

Sült amur kapormártással barna rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
VADATSHALAT
Sült amur kapormártással barna rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 950 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3800 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3864.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1134 mg
  • Nátrium
    2154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1928 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 950 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    198 g

Zsír

  • Összesen
    170.6 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15459.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    1423 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    649 mg
  • Foszfor
    4538 mg
  • Nátrium
    8615 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    957.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1073 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    7710 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    931 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    863 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1273 micro
Összesen 3800 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    281 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat sózzuk, borssal meghintjük, a fokhagymagerezdeket lereszeljük, a tejjel összekeverjük, adunk még hozzá egy kevés friss citrom levét. Pár órára a hűtőben állni hagyjuk.
  2. Elkészítjük a kapormártást, apróra vágjuk a friss kaprot, a zöldhagymát, kevés olajon, teavajon megdinszteljük. Felöntjük főzőtejszínnel, ízlés szerint sózzuk, színes borsot és egy kevés cukrot teszünk bele. A végén, ha szükséges, kukoricakeményítővel sűrítjük.
  3. A halat letörölgetjük. majd paprikás lisztben megforgatva, kevés olajban a SÜTŐBEN pirosra sütjük.
  4. Köretként a barna rizst megfőzzük.
  5. Tálalhatjuk az ételünket. Jó étvágyat kívánok hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3636
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VADATSHALAT 4 recept

A családban a HAL és a VAD a sláger, ezért tettem fel ezt a receptet. Sütve jobban szeretjük az amurt. Szerintem így fokhagymás fűszeres tejben ízletesebb mint a ponty, főleg friss kapormártással.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek