r
Nosalty Logó

Spenótos zöldséges egytálétel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kultné Szabó Noémi
Spenótos zöldséges egytálétel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 997 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2993 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1632.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    475 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    541 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    1650 micro
  • β-karotin
    9427 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12660 micro
Összesen 997 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.2 g

Zsír

  • Összesen
    129.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4897.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1558 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    504 mg
  • Foszfor
    1566 mg
  • Nátrium
    1030 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1061.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3424 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1425 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1624 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    28281 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    37979 micro
Összesen 2993 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    272 micro
  • β-karotin
    1554 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2087 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Minden zöldséget megtisztítunk, a spenótot megmossuk, lecsepegtetjük. A cukkinit és a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A spenótot forrásban lévő vízben 5 percig pároljuk. (Ha fagyasztott a spenót, csak engedjük fel.) Ha kész, a víz nagy részét öntsük le róla, és botmixerrel pürésítsük.
  3. A rizst dupla mennyiségű vízben főzzük meg.
  4. A hagymát olajon kezdjük pirítani. Nyomjuk bele a fokhagymákat. Tegyük hozzá a lereszelt zöldségeket, kicsit pirítsuk őket. Kevés vízzel engedjük fel.
  5. Adjuk hozzá a megfőtt rizst.
  6. Jó szaftosnak kell lennie, ezért én öntöttem hozzá még vizet. Fűszerezzük.
  7. A végén hozzáöntjük a doboz tejfölt. Egyet forralunk rajta, és kész.
  8. A lasagne lapokat egy jénai tál aljába tesszük. Rétegezzük, a tetejére tészta lap kerüljön. Én egy kis tejfölt öntöttem rá. Egy kis reszelt sajt mehet a tetejére.
  9. Mehet a sütőbe. 180 fok 25-30 perc.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4605
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos zöldséges egytálétel
Kultné Szabó Noémi 21 recept

Volt friss, saját kerti spenót meg cukkini, amit leszedtünk a hideg előtt. Külön-külön kevés lett volna akármire is, ezért összehoztam a kettőt. Jó párosítás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!