r
Nosalty Logó

Spenótos-tonhalas pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vicikó
Spenótos-tonhalas pizza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
280 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A spenót feltéthez

Továbbá

Összesen 2260 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A spenót feltéthez

Továbbá

Összesen 4521 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A spenót feltéthez

Továbbá

Összesen 157 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108 g

Zsír

  • Összesen
    104.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5911 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1328 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    1444 mg
  • Nátrium
    2574 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    923.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    1090 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    567 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12230 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    24038 micro
Összesen 2260 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216 g

Zsír

  • Összesen
    208.9 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11822.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    409 mg
  • Kálcium
    2655 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    664 mg
  • Foszfor
    2887 mg
  • Nátrium
    5148 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1846.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2700 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    220 mg
  • D vitamin:
    648 micro
  • K vitamin:
    2180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1133 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    660 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24459 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    48076 micro
Összesen 4521 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    843 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    757 micro
  • Lut-zea
    1658 micro
Összesen 157 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A spenót feltéthez

Továbbá

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tésztát készítjük el.
  2. Míg megkel, elkészítjük a paradicsomszószt, majd aspenótot.
  3. A spenótleveleket, ha frissek,pár másodperc alatt forró vízben megfonnyasztjuk. Kivesszük, és levétől alaposan lecsorgatjuk, kinyomkodjuk. Ha fagyasztottból készítjük, egyszerűen felolvasztjuk a lefedett serpenyőben, és az olajjal folytatjuk tovább.
  4. Egy serpenyőben megforrósítjuk az olívaolajat,rátesszük a leveleket, átforgatjuk, hozzáadjuk a nagyon apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és rászórjuk a chilipelyhet is. Egy-kétperc alatt készre pároljuk, fedő nélkül.
  5. A tonhalról a levét, ill. az olajat lecsorgatjuk.
  6. Hamegkelt a tészta, kiborítjuk a tálból, gyendéden átgyúrjuk, és kettő egyenlő részre osztjuk.
  7. Kinyújtjuk kb. 30-32 cm átmérőjű kerek lappá. Hagyjuk most kb. 15 percet itt pihenni a tésztát.
  8. Utána megkenjük a paradicsomszósz felével, atonhal felétegyenletesen elosztjuk rajta, a spenótot úgyszintén, és ráreszeljük a pizza mozarella egy részét.
  9. A lehetőség szerinti legforróbbra (280 °C ) előmelegített sütőbe tesszük.
  10. Pár perc múlva, amint a sajt már kicsit olvadozik, a tetejéretesszük a friss mozzarellát is, amit vékonyan (1/2 cm) felszeleteltünk. Visszatoljuka sütőbe, és további pár perc alatt készre sütjük,összesenkb. 10 perc.
  • Sütés hőfoka: 280 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 374
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 19538
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos-tonhalas pizza
Vicikó 251 recept

A tészta és a paradicsomszósz Jamie Oliveré, a többi az enyém. :-) Nagyon szeretjük a spenótot így levelesen is, a tonhallal meg egyszerűen kitűnő. Sok évvel ezelőtt Németországban egy zseniális olasz pizzeriában állítottuk így össze férjemmel ezt a variációt. Bármit lehetett kérni, mindent megcsináltak. Jó párszor voltunk ott, a pincér egy idő után már szinte kívülről tudta a kérésünket. Majdnem mindig ezt ettük. Isteni volt a tésztája a pizzájuknak, nagy vágyam volt, hogy én is tudjak ilyet készíteni. Egyszer aztán meghallottam egy főzős műsorban, J.O. műsorában a saját pizzájának receptjét. Azonnal utánagyártottam, és tökéletes lett. Egyszerű és finom, olyan, amilyennek lennie kell. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A spenót feltéthez

Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek