r
Nosalty Logó

Spenótos-tofus-gombás quiche réteslapból

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spenótos-tofus-gombás quiche réteslapból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Spenót-gomba-tofu elkészítése

Szósz elkészítése

Végkifejlet

Összesen 353 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Spenót-gomba-tofu elkészítése

Szósz elkészítése

Végkifejlet

Összesen 1408 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Spenót-gomba-tofu elkészítése

Szósz elkészítése

Végkifejlet

Összesen 112 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    951.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    394 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    4678 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    9972 micro
Összesen 353 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    97.9 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3805.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1576 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    1058 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    758.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1746 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    1576 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    769 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    18712 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    39888 micro
Összesen 1408 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1501 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    206 micro
  • Lut-zea
    3199 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Spenót-gomba-tofu elkészítése

Szósz elkészítése

Végkifejlet

Elkészítés

Spenót-gomba-tofu elkészítése

  1. Kicsi olívaolajra dobjuk a felkockázott tofut, jól megpirítjuk, és utána tesszük csak hozzá a fokhagymát (le ne égjen).
  2. Majd jön a felkockázott gomba és spenót. Kellően megpároljuk, amíg teljesen össze nem esik a gomba és a spenót, elfőzzük a kiengedett levet, és csak a végén sózzuk meg az egyveleget (gomba miatt).
  3. Amikor készen lesz, félretesszük egy kicsit hűlni.

Szósz elkészítése

  1. A hozzávalókat egy villa segítségével jól összekavarjuk, aki szereti a sajtot, tehet még bele reszelten egy kicsit... A fűszerek variálhatóak, illetve mehet bele több tojás is, akkor szilárdabb állagot érünk el.

Végkifejlet

  1. Egy pitaformának az alját kikenjük kókuszzsírral, majd a piteformát kibéleljük a teljes kiőrlésű réteslappal. A réteslapot is jól bekenjük kókuszzsírral, főleg ott, ahol nem érintkezik szósszal.
  2. A réteslapra kanalazzuk a spenótos-gombás-tofus egyveleget, elterítjük, és utána öntjük rá a szószt. Végül jön a felkarikázott paradicsom és a mozzarella.
  3. Előmelegített sütőbe toljuk, és sütjük kb. 30 percig 180 °C-on. Az utolsó percekben felső légkeveréses pirításra tesszük :-)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2485
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsmentes finomságra vágytam, a hűtőben réteslap volt (nem leveles tészta), és végül is miért ne lehetne belőle quiche :-) Nem bántam meg :-) Nagyon finom lett!!

Hozzávalók

Spenót-gomba-tofu elkészítése

Szósz elkészítése

Végkifejlet

Címlapról ajánljuk

További cikkek