r
Nosalty Logó

Spenótos quinoával töltött csirkecombok

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
kicsivik
Spenótos quinoával töltött csirkecombok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 675 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1348 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2315.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    1161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2347 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    381 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    7891 micro
  • β-karotin
    22858 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    9809 micro
Összesen 675 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4630.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    1311 mg
  • Nátrium
    2321 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    841.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4694 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    762 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    614 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    15782 micro
  • β-karotin
    45716 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    19617 micro
Összesen 1348 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1047 micro
  • β-karotin
    3034 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1302 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A quinoát kétszeres mennyiségű hideg vízben, hozzáadva az indiai fűszerkeveréket, feltesszük főni. Amikor elfőtt a víz, fedő alatt hagyjuk állni további felhasználásig.
  2. A spenótot megmossuk, ha szükséges, fajtától függően, eltávolítjuk a vastagabb szárrészeket, és lobogó vízfürdőben néhány percig pároljuk, amíg kissé össze nem esik. Leszűrjük, főzővizét félretesszük, és ha már langyosra hűlt, csíkokra vágjuk, mehet egyenesen a quinoás lábasba.
  3. A spenót főzővizéből meghagyunk fél liternyit, belemorzsolunk 1 tyúkhúsleves kockát, és puhára főzzük benne a megtisztított, csíkokra vágott répákat.
  4. A hagymát kockára vágjuk, (kacsa)zsíron megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk az áttört foghagymát is, és további 2-3 percig együtt pirítjuk. Ha kész, szűrőkanállal kiemeljük a zsiradékból, hozzáöntjük a quinoához, összeforgatjuk.
  5. Megkóstoljuk a quinoát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd ráütjük a 2 egész tojást, és jól elkeverjük.
  6. A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk, ujjainkkal óvatosan a bőr alá nyúlunk, elválasztjuk a hústól, helyet csinálva a tölteléknek, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
  7. A combokat bőrös oldalukkal felfelé a hagymasütésből megmaradt zsíron 5 perc alatt lepirítjuk, a bőrös oldalát nem kell. Ha nem elég a zsír, pótoljuk.
  8. Ügyelve, hogy a bőr ki ne repedjen, a spenótos quinoával megtöltjük a combokat, a maradék tölteléket alufóliára halmozva, henger alakban szorosan föltekerjük, a fólia végeit becsavarjuk, hogy a tölti ne folyhasson ki.
  9. A combsütő serpenyőből egy kisebb tepsibe öntjük a zsírt, egymás mellé fektetjük a combokat és a töltelékhengert, aláöntünk egy csészényi húslevest (amiben a répák főttek).
  10. Sütőben, szaftjával kétszer-háromszor meglocsolva, készre sütjük. A hús vajpuha lesz, a bőre ropogós.
  11. Tálaláskor a fóliát eltávolítjuk a töltelékről, 1-1,5 cm vastag szeletekre szeljük, a répa hidegen, langyosan is nagyszerű kísérő marad.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3646
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

Hétfőn elutazunk 10 napra! Hogy semmi ne vesszen kárba, az ebéd elkészítésénél igyekeztem minél több romlásra hajlamos alapanyagot felhasználni, ami a hűtőben fellelhető volt: 1 zacskó spenót, 1 zacskó paradicsom (ebből lett első fogásnak a sült paradicsomból készült leves), csirkecomb, lejárati idejéhez közeledő kacsazsír, tojás. A csirkecombot töltve szeretjük a legjobban, és szerencsére a töltelékrepertoár kifogyhatatlan. Ez a "töltőanyag" lényegében ugyanúgy készül, mint  hagyományos, csak a beáztatott kenyeret helyettesítjük a kifőzött quinoával, és megspékeljük egy kis spenóttal. A húst nem takartam le sütés közben, de a viszonylag alacsony sütési hőfok és a szafttal történő locsolás megakadályozza, hogy a hús kiszáradjon, ne adj isten, odakapjon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek