r
Nosalty Logó

Spenótos palacsinta sajtmártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Spenótos palacsinta sajtmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A spenótos palacsintához

A sajtmártáshoz

Összesen 478 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A spenótos palacsintához

A sajtmártáshoz

Összesen 1900 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A spenótos palacsintához

A sajtmártáshoz

Összesen 127 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    111 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    349 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4071 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8908 micro
Összesen 478 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.5 g

Zsír

  • Összesen
    113.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2540.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    1065 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    444 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1848 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1396 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    626 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16282 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35632 micro
Összesen 1900 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1086 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2377 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

A spenótos palacsintához

A sajtmártáshoz

Elkészítés

A spenótos palacsintához

  1. Spenótos palacsinta készítése:
  2. Forró, sós vízben megfőzzük a spenótot leszűrjük, kihűtjük.
  3. A tojásokkal, a liszttel, a tej felével, a fokhagymával botmixer segítségével homogenizáljuk.
  4. Sózzuk, borsot darálunk rá.
  5. A maradék tejjel sűrű palacsinta-tésztát keverünk.
  6. Palacsinta-sütőben 4 palacsintát sütünk.
  7. Sajtmártás készítése:
  8. Megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a villával tört gomolyát.
  9. Amikor a sajt megolvadt hozzáadjuk a lisztet, kevergetve összedolgozzuk, enyhén pirítjuk.
  10. Beleöntjük a tejet és a bort, összeforraljuk.
  11. Végül ízesítjük: borsot darálunk rá, szükség esetén sózzuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 248
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 35111
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 09.

Ajánló

Meleg előétel, a "reciprok"-kal (sajtos omlett párolt spenóttal) feladva különösen izgalmas.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos palacsinta sajtmártással
Harmathy Ildikó 313 recept

Mindenféle zöldségekkel érdemes palacsintát készíteni, reszelt sajttal vagy a zöldséghez illő mártással feladni – remek és változatos előétel kreálható! A zöld színű palacsinta különösen mutatós!

Hozzávalók

A spenótos palacsintához

A sajtmártáshoz

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?