r
Nosalty Logó

Spenótos-krumplis rétes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Spenótos-krumplis rétes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 436 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1750 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 102 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    409 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3107 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6184 micro
Összesen 436 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    70.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1843.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    532 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    766.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1121 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    237 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1634 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    573 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    12427 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24735 micro
Összesen 1750 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    723 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1440 micro
Összesen 102 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, 1 cm-es kockákra vágjuk, sós vízben 10 percig főzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk.
  2. Közben a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, 2 evőkanál olajon 1 percig pároljuk..
  3. Hozzáadjuk a curry port és a szezámmag felét. Ezzel egy kicsit átpirítjuk
  4. A spenótot megmossuk, a hagymához adjuk, 5 evőkanál vízzel együtt, és 4-5 percig pároljuk, amíg a spenót összeesik. Ekkor kivesszük a lábosból apróra vágjuk. Végül összekeverjük a krumplival. Sóval, borssal ízesítjük
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  6. A tojássárgáját elkeverjük a tejjel.
  7. A réteslap felét kiterítjük, a tojásos tejjel megkenjük. Ráhalmozzuk a spenótos krumplit, és szorosan feltekerjük. Ugyanígy járunk el a réteslap másik felével.
  8. A maradék tojásos tejjel megkenjük a tekercsek tetejét, majd rászórjuk a maradék szezámmagot.
  9. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  10. Közben elkészítjük a fűszeres joghurtot: elkeverjük benne a sót, borsot, apróra vágott petrezselymet, kaprot, belekeverjük az olívaolajat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1373
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 08.

Ajánló

Egyszerűbb, ha mirelit leveles spenótot veszünk. Még melegen tálaljuk, mellé kínáljuk a fűszeres joghurtot. Húsos leves után kiváló ebéd. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos-krumplis rétes
8zsuzsa8 210 recept

Kedvenc osztrák receptújságból, a Frisch Gekocht-ból való.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek