r
Nosalty Logó

Spenótos húsgombóc

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
BackerMan
Spenótos húsgombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húsgombóchoz

A besamelhez

Összesen 691 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húsgombóchoz

A besamelhez

Összesen 3455 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húsgombóchoz

A besamelhez

Összesen 155 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1785.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    720 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    173 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    456 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    316 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3672 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8007 micro
Összesen 691 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    217 g

Zsír

  • Összesen
    211.6 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8929 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    292 mg
  • Kálcium
    2175 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    2314 mg
  • Nátrium
    3602 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    865.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2278 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    1578 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    769 micro
  • Kolin:
    911 mg
  • Retinol - A vitamin:
    747 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18358 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40036 micro
Összesen 3455 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    820 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1787 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A besamelhez

Elkészítés

A húsgombóchoz

  1. Először is elkészítjük abesamelt:​A vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk a lisztet. Világos rántást készítünk.
  2. Rátesszük a fűszereket. Fokozottan adagoljuk hozzá a tejet. Ezt érdemes kézi habverővel keverni.
  3. Ha túl hígnak találjuk, akkor adjunk hozzá reszelt sajtot.
  4. A spenótot kb. 5 percig főzzük, majd lecsepegtetjük, kinyomkodjuk, és apróra vágjuk. (Én mirelitet használtam. Azt egy szűrő és egy kanál segítségével alaposan kinyomkodtam.)
  5. Összekeverjük a húst a spenóttal, a besamellel, az enyhén felvert tojásokkal és a parmezánnal. Ha nem megfelelő az állaga ahhoz, hogy gombócokat formáljunk belőle, akkor adjunk még hozzá zsemlemorzsát.
  6. Formázzunk gombócokat, és hempergessük meg lisztben őket. Az olajban pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2578
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BackerMan 39 recept

Nem igazán szeretem a spenótot, de tudom, hogy egészséges, ezért keresem azokat az ételeket, amivel jobbnak találom, és szívesebben megeszem. A besamel mártásnál van egy kis gondom. Mindenhol azt olvasom, hogy forró tejjel kell elkészíteni, de van egy olyan szabály, hogy a meleg rántásokat mindig hideg folyadékkal kell felönteni, a hideg habarást meleg folyadékkal kell (hőkiegyenlítéssel) készíteni.

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A besamelhez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek