r
Nosalty Logó

Spenótos-halas rétes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Spenótos-halas rétes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 311 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1870 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1001 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2045 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4511 micro
Összesen 311 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    152.1 g

Zsír

  • Összesen
    94.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1034 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6006 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1350 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    2043 mg
  • Nátrium
    1894 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    955.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1935 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    1057 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    690 micro
  • Kolin:
    880 mg
  • Retinol - A vitamin:
    911 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    12270 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27064 micro
Összesen 1870 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    859 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1895 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A friss spenótot lobogó, forró vízben megfőzzük, leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni.
  2. A halat kiengedjük, és apró kockákra vágjuk.A réteslapot is hagyjuk kiengedni.
  3. A vajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott spenótot, tojást, tejfölt, sajtot,zsemlemorzsátés ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk.
  4. A sütőt előmelegítjük, a réteslapokat egymásra helyezzük, és vajjal megkenünk minden egyes lapot. Kiterítjük és az egyik szélére rákanalazzuk a zöldséges keveréket, majd a tetejére helyezzük a halszeleteket, és feltekerjük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az összehajtogatott felével lefelé. Villával megszurkáljuk, tojássárgájával megkenjük, és a sütőben szép pirosra sütjük. Melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7987
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 26.

Ajánló

Hidegen is nagyon finom! Egy finom borral akár könnyű vacsorának is készíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Tavasszal vetettem spenótot a kertben, és nagyon szép és sok lett. Majdnem minden héten van főzelék belőle, mert nagyon szeretjük, de gondoltam, valami mást is ki kellene próbálnom. Fagyasztott spenótból is lehet készíteni. Ez lett belőle! Nagyon finom és egyszerű.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!