r
Nosalty Logó

Spenótos-csirkés lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Spenótos-csirkés lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 791 kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4739 kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2016 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    613 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    292 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3399 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7332 micro
Összesen 791 kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    349.4 g

Zsír

  • Összesen
    200.5 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1070 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12095.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    494 mg
  • Kálcium
    3679 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    810 mg
  • Foszfor
    4016 mg
  • Nátrium
    3036 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1117.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3112 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    1751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    104 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1792 micro
  • Kolin:
    815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20392 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43991 micro
Összesen 4739 kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    751 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1620 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kiengedjük a spenótot. A csirkemellet megmossuk, amennyire csak tudjuk, apró kockákra vágjuk. A sajtot lereszeljük, a fokhagymákat átnyomjuk.
  2. Egy nagyobb lábasban olajat hevítünk, erre dobjuk a fokhagymát és kis lángon átpirítjuk. Hozzáadjuk a felengedett spenótot. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval szórjuk meg. Összeforgatjuk, majd attól függően, mennyire szeretnénk sűrűre a szószt illetve, hogy mennyi tejet öntünk hozzá, pár evőkanál lisztet forgatunk bele. (Én kb. 6-7 evőkanállal tettem bele.) Ezután mindig kevés tejjel engedjük fel, jól megkavarjuk és megnézzük, mennyire híg vagy sűrű. Ezzel addig elszórakozunk, amíg elég sűrű, de nem főzelékszerű lesz a spenótunk.
  3. Belekeverjük a spenótba a krémsajtot, és kb. 10 dkg-ot a lereszelt trappistából.
  4. A csirkemellkockákat sózzuk, borsozzuk és lisztet szórunk rá, amivel alaposan összeforgatjuk. Serpenyőben olajat hevítünk, ebbe tesszük a húst és készre sütjük.
  5. Egy tepsit kivajazunk, az aljára spenótot kenünk, majd elrendezzük a lasagne lapokat, tetejére megint spenótszósz, ezt megszórjuk a húskockával, majd megint lasagne, spenót, csirke... míg el nem fogy. Tetejére jó bőven szórunk a reszelt sajtból.
  6. Sütőbe tesszük és addig sütjük, míg a teteje szép piros nem lesz. Ha beleszúrunk egy villát, és teljesen puha biztos, hogy kész a lasagne!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 10315
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 08.

Ajánló

Ne vigyük túlzásba a spenótot a tésztalapok között, épp csak annyit kenjünk mindig rá, hogy bevonja, mivel nagyon intenzív íze van. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőimmel főzőcskéztünk - ez sült ki belőle. :) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?