r
Nosalty Logó

Spenótos cannelloni Gonoszkától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Spenótos cannelloni Gonoszkától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Besamelhez

Összesen 1078 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Besamelhez

Összesen 4304 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Besamelhez

Összesen 186 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2628.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    955 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    776 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    828 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    525 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6162 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13249 micro
Összesen 1078 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.6 g

Zsír

  • Összesen
    258.4 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    636 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10514.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    3820 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    628 mg
  • Foszfor
    2645 mg
  • Nátrium
    3105 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    789.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3311 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    2099 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1499 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1254 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24646 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52994 micro
Összesen 4304 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1065 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2290 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Besamelhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A spenótot leszárazzuk, megmossuk alaposan, és megfonnyasztjuk. Közben hozzáadjuk a megtisztított, lereszelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
  2. Ha kihűlt a spenót, kiengedett levét leöntjük, és hozzáadjuk a ricottát, a mascarponét, a reszelt parmezánt, a tojást. Ha kell, utána ízesítünk. Botmixerrel összekeverjük.
  3. A tejet felforrósítjuk, a mozzarellát lereszeljük.
  4. A vajat egy lábosban megolvasztjuk, a lisztet világos drapp színűre pirítjuk, és felöntjük több részletben a tejjel. Csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a szerecsendiót és a reszelt mozzarella felét.
  5. Egy tepsibe belesimítjuk a basemal mártás felét. A cannelloni tésztákat megtöltjük a spenótos töltelékkel, és egymás mellé fektetjük a tepsibe. Rásimítjuk a másik felét a basemal mártásnak, és megszórjuk a maradék mozzarellával.
  6. Lefedve hideg sütőbe toljuk, és 200 fokon kb. 20 percig sütjük, majd levesszük róla az alufóliát, és még kb. 15 percig, pirosodásig sütjük.
  7. Melegen tálaljuk ezt a finom tésztát.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28x35
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6219
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos cannelloni Gonoszkától
Gonoszka1 428 recept

Ezt készítettem ma ebédre. Nagyon finom, könnyen elkészíthető finomság. Tészta és spenót függőknek ajánlom.

Hozzávalók

Tésztához

Besamelhez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?