Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos börek recept

hozzászólások (8)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

összesen: 938 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 3 adag *

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

összesen: 2813 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

összesen: 199 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Mon, 2013-02-18 20:33

Remélem ízleni fog, ha kipróbálod, akár más töltelékkel. Amikor először ettem ilyet egy barátomnál, mángold volt benne, de azt itt nagyon ritkán lehet kapni, így főleg spenóttal készítem, ami viszont náluk ritkább. :)

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Sun, 2013-02-17 14:51

Ez előtt még soha nem készítettem tésztát olajjal, úgyhogy kicsit féltem tőle. De a végeredmény szuper lett, nagyon finom omlós/ropogós tésztát kaptam. Azóta többször is próbálkoztam a vajat olívaolajjal helyettesíteni, és mindig jól viselkedett :)

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-02-18 06:55

Koszi ezt a jo kis infot Zilka! En mindig ingadoztam ebben...jo a konyhai praktikakat megbeszelni! Finom a vaj, de egeszsegesebb az olaj! Ne haragudj, az ekezetes iras 2 szer olyan hosszu ideig tart nekem, es most rohanok...Kellemes hetet, Torma :)

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Mon, 2013-02-18 20:31

Megértem, az én gépemen sem volt sokáig :)
Én egyébként nem azért használok olajat, mert egészségesebb, hanem mert egész más lesz a tészta. (a vajból annyi zsír belém fér...) Egy török barátom anyukájától tanultam, náluk ez egy nagyon gyakori eljárás.

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Wed, 2013-02-20 10:02

De, de volt amikor nem. Ill. volt egy laptopom from the US, amin amúgy be lehet állítani a magyar karakterkiosztást, és lehet váltogatni, csak meg kell szokni, ha nem tudsz vakon írni :)

938
finomliszt 35 dkg
tej 1 dl
olívaolaj 1 dl
tojás 1 db
szódabikarbóna 1 tk
0 ízlés szerint
spenót 60 dkg
feta sajt 10 dkg
fokhagyma 1 gerezd
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
joghurt 1 dl
szezámmag 2 teáskanál