r
Nosalty Logó

Spenótos börek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ZilkaZil
Spenótos börek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 938 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2814 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1763.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    734 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    752 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    718 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17667 micro
Összesen 938 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    76.2 g

Zsír

  • Összesen
    147.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5291.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1280 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    1147 mg
  • Nátrium
    2202 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    618.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2256 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    2155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    995 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24313 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53002 micro
Összesen 2814 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1709 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3725 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A megtisztított spenótot blansírozzuk, majd apróra vágjuk. Összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával, és állni hagyjuk.
  2. A tésztához tálba szitáljuk a lisztet és a többi száraz hozzávalót. Közepébe mélyedést készítünk, és ide öntjük az olajjal, tojássalelkevert tejet. Lágy, rugalmas tésztává gyúrjuk. 15 percig pihentetjük,majd 6 részre osztjuk.
  3. Vékony korongokká nyújtjuk, megkenjük a széleiket egy kevés olívaolajjal, majd elosztjuk a közepükön a tölteléket.
  4. Félbe hajtjuk őket, a széleiket jól lenyomkodjuk.
  5. Olívaolajjal kikenünk egy kb. 30×40 cm-es tepsit (legjobb egy réztál), és belesorakoztatjuk a börekeket. (Nem baj, ha itt-ott fedik egymást.) Megkenjük egy kevés olívaolajjal, majd a joghurttal, és megszórjuk szezámmaggal.
  6. Közepesen meleg sütőben kb. 35 perc alatt szép pirosra sütjük.
  7. Tálaláskor borsos joghurtot adunk mellé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 11357
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos börek
ZilkaZil 127 recept

Igazi török házi recept, ami eddig még nem sikerült úgy soha, ahogy az eredeti, de ahhoz még több évtizednyi gyakorlás kell! :) Ugyanezt a tésztát gyakran töltik pirított darált húsos akármikkel, gombával, túróval, vagy káposztával. 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek