r
Nosalty Logó

Spárgaleves Hollandiából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Majam
Spárgaleves Hollandiából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a leveshez

a tálaláshoz

Összesen 238 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a leveshez

a tálaláshoz

Összesen 950 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a leveshez

a tálaláshoz

Összesen 41 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1302.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    985 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    484 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1203 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1772 micro
Összesen 238 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    59.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5209 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    3941 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1936.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    901 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    929 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    498 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    4814 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7088 micro
Összesen 950 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    80 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 41 Kcal

Hozzávalók

a leveshez

a tálaláshoz

Elkészítés

a leveshez

  1. A spárgát megmossuk, megpucoljuk, a végét levágjuk. A lepucolt, levágott részeket egy fazékba tesszük, mellédobjuk a leveskockát, és felöntjük a vízzel. Forrástól számítva 20 percig főzzük. Majd a lét leszűrjük.
  2. A póréhagymát megmossuk, a zöld részét levágjuk, és a fehér részét felszeleteljük. A vajon 5 percig pirítjuk, majd a liszttel még 2 percig, és felöntjük a leszűrt lével. Forrástól számított 5 percig főzzük. Az idő leteltével beleöntjük a tejszínt, és botmixerrel pépesítjük.
  3. A 2 cm-es darabokra vágott spárgát beledobjuk a levesbe, és forrástól számítva 10 percig főzzük lassú tűzön, amíg elkészül.

a tálaláshoz

  1. Két tojást keményre főzünk, és villával összetörjük.
  2. A sonkát eldaraboljuk, és a leves mellé szervírozzuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8864
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vágytam egy jó spárgalevesre. Amikor ezzel a recepttel találkoztam, egyből megtetszett a hozzávalók alapján. Valahogy így képzeltem a spárgalevest.

Hozzávalók

a leveshez

a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek