r
Nosalty Logó

Spárga tempura

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
P.
Spárga tempura
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A spárgához

A szójaszószos retekhez

A szezám-majonézhez

Összesen 996 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A spárgához

A szójaszószos retekhez

A szezám-majonézhez

Összesen 3983 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A spárgához

A szójaszószos retekhez

A szezám-majonézhez

Összesen 251 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    95.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2043.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    1700 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    638 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1107 micro
Összesen 996 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    380.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    191 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8172.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    774 mg
  • Nátrium
    6801 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    778.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    130 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    320 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    2552 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4428 micro
Összesen 3983 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

A spárgához

A szójaszószos retekhez

A szezám-majonézhez

Elkészítés

A spárgához

  1. A vizet hűtőbe tesszük. A spárgák végeit levágjuk, aljukat 4-5 centi magasan lehámozzuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk, kb. olyan melegre, amiben lángost szoktunk sütni.
  3. A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral, hozzáadjuk a vizet és csomómentesre keverjük. Palacsintatészta sűrűségű keveréket kapunk. Ebben megforgatjuk a spárgát, beledobjuk a forró olajba és addig sütjük, amíg a kérge halvány aranyszínűre sül.
  4. A retket apróra vágjuk és összekeverjük a szójaszósszal.
  5. Azonnal fogyasztjuk, szezám-majonézzel és a szójaszósszal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 13908
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 02.

Ajánló

Kapacitástól függően bármikorra ropogtatni. De mivel pikk-pakk jól lehet lakni vele, simán elmegy főételnek is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt még mindig tombol a spárga-szezon. Mivel heti rendszerességgel kerül az asztalra, nehéz állandóan új dolgot kitalálni rá. Már a könyökünkön jön ki a baconbe tekert, a csőben sült, a csak úgy sült,  a főtt, az omlett, sorolhatnám. Előtte épp rák tempurát készítettem - az eljárás ugyanaz - és felötlött bennem a gondolat spárgára. A gondolatot tett követte, kisütöttük, mind megettük. A tempura egyébként egy távol-keleti sütési eljárást takar. Vizes lisztbe forgatott alkatrészeket sütnek ki hirtelen bő olajban. A tészta csak lisztet és vizet tartalmaz eredetileg, de ehhez egy speciális alacsony gluténtartalmú tempura lisztet szoktak használni. Ennek megvalósítása érdekében keverik keményítővel. A valóban ropogós hatás elérése érdekében készítik hideg vízzel, illetve tartják jégen hidegen a tésztát. Nem ajánlatos sokáig kevergetni, vagy langyos helyen tartani, mert a lisztben lévö glutén és a víz megszeretik egymást, minek eredményeképpen egy rágós bevonat jön létre. Ne használjuk fel a megmaradt tésztát később, illetve minél hamarabb süssük ki a kívánt mennyiséget. A szójaszósz retekkel egy elég hagyományos párosítás, a szezámolajos majonéz pedig egy enyhe csavar a szokásos majonézen.

Hozzávalók

A spárgához

A szójaszószos retekhez

A szezám-majonézhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!