r
Nosalty Logó

Spanyol tengerészleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
P.
Spanyol tengerészleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 349 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1395 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 49 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2584.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    1781 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1763 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2259 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 349 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    133.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10339.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    793 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1783 mg
  • Nátrium
    7126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1260.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1926 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    70 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    192 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    540 micro
  • α-karotin
    2477 micro
  • β-karotin
    7053 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    9038 micro
  • Lut-zea
    1934 micro
Összesen 1395 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    314 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 49 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halhúst vágjuk nagyobb kockákra. A fagyasztott állatokat olvasszuk ki, sózzuk be, és tegyük félre.
  2. Vágjuk nagyon apró kockára, csíkokra, szeletekrea zöldségeket.
  3. Egy fazékbe öntsünk olívaolajat, pirítsuk rajta a hagymát 5 percig a babérlevéllel, majd adjuk hozzá a zöldségeket, és kevergetve fonnyasszuk őket még 10 percig.
  4. Adjuk hozzá a halakat, öntsük rá a konyakot, és gyújtsuk meg. (Ez a lépés kihagyható.) Fűszerezzük sóval, az apróra tört fokhagymával, a sáfránnyal. A sózásra ügyeljünk, mert a halalaplé is sós.
  5. Megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, majd felöntjük a paradicsomlével, a fehérborral és a halalaplével.
  6. Lassú tűzön, kb. fél óra alattkészre főzzük. Közben ízesítsük még sóval, haszükséges.
  7. Tálaljuk citromkarikával, friss kaporral meghintve.
  • Receptkönyvben: 199
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 31992
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 21.

Ajánló

pH besorolás: enyén savasít. Erről bővebben itt olvashatsz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy spanyolországi nyaralás alkalmával tettem szert erre a receptre, azóta egy könyvben is láttam már (A legjobb spanyol receptek). A halas ízek kedvelőinek kiváló fogás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek