r
Nosalty Logó

Spaghetti rókagombával és pármai sonkával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Kornél
Spaghetti rókagombával és pármai sonkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 733 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2199 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 246 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82276.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    81693 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    212 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    758 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    859 micro
Összesen 733 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.5 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246828.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    965 mg
  • Nátrium
    245078 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    636 micro
  • K vitamin:
    764 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1023 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2275 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2576 micro
Összesen 2199 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27532.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    27337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kezdjük a gomba előkészítéssel. A rossz szokásokkal ellentétben, a gombát nem szabad megmosni az előkészületek alkalmával. Rendkívül magas a víztartalma önmagában is, ezt hatványozzuk a mosás alkalmával, még több vizet fog magába szívni. Ne tegyük! Helyette késsel kaparjuk le azokat a részeket, ahol szennyeződést találunk.
  2. A tisztítást követően vágjuk a gombát nagyobb darabokra, és tegyük forró, száraz(!) serpenyőbe. Kis idő elteltével levet fog engedni, amit el kell főznünk. Sózzuk, borsozzuk, pirítsuk a gombát tovább. Amikor már nem enged több levet, adjuk hozzá az olajat. Ízesítsük összezúzott fokhagymával, és finomra vágott petrezselyemmel.
  3. Néhány percnyi pirítást követően, amikor a gomba szinte már kész, adjuk hozzá a pármai sonkát. Szeletelt sonkát szabad csak vennünk, hacsak nincs otthon komolyabb szeletelőgépünk. A szeletelt sonkát kézzel tépkedjük darabokra, csak rusztikusan. Nem kell pirítani, elég, ha éppen üveges lesz. Azonnal adjuk hozzá a tésztát, alaposan forgassuk össze, és tálaljuk.
  4. A tésztát természetesen al-dente, azaz fogkeményre kell főzni, máskülönben romlik az állaga, az étel nem azzá válik, amit szeretnénk kapni.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3752
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 14.

Ajánló

Ez az étel tojásos olasz tésztával a legkiválóbb, megfelelő választás a pappardelle, vagy tagliatelle. Egy pohár Chianti tökéletes kiegészítő lehet mellé...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spaghetti rókagombával és pármai sonkával
Kornél 167 recept

Olaszország hegyvidékeiről, -ahol rendkívül sok, és sokféle a gomba- származik ez a recept. Mint általában az olasz tészták esetében, nagyon egyszerű a készítés, és nagyon finom a végeredmény. Nem tartozik az olcsó receptek közé, de egyszer minden tészta rajongónak ki kell próbálni. Vacsora vendégeink előtt pedig bátran villoghatunk, ez a recept egyhamar "nem jön szembe"... :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?