r
Nosalty Logó

Spaghetti alla carbonara

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Spaghetti alla carbonara
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 676 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1351 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 357 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1476.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 676 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2953.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    913 mg
  • Nátrium
    1046 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    501 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 1351 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    781.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 357 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban sós vizet forralunk, közben egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és barnára pirítjuk rajta az apró kockákra vágott bacont, a megpucolt fokhagyma társaságában. A végén a fokhagymát kivesszük.
  2. Lobogó vízben roppanósra fűzzük a spagettit.
  3. Leszűrjük és a serpenyőben alaposan összeforgatjuk a pirított bacon kockákkal.
  4. A tésztát borsozzuk és hozzákeverjük az enyhén felvert tojást, majd a reszelt parmezán felét.
  5. A spagettit tányérra szedjük, megszórjuk a maradék sajttal és azonnal fogyasztjuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 629
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 104801
  • Feltöltés dátuma: 2008. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spagetti szénégetőné módra. A tészta elnevezésének eredete vitatott, egyesek szerint a szénégetők készítették először, míg mások úgy gondolják, hogy faszén grill felett készült először ez a tésztaétel, s innen az elnevezés és létezik olyan teória is, miszerint a tésztán lévő sötét baconkockákról és apró, fekete őrölt bors darabkákról a szénre asszociálva kapta a tészta a nevét. Bárhonnan is a név eredete, annyi bizonyos, hogy valamikor a II. világháború után vált népszerűvé ez a tésztaétel, Ada Boni: La Cucina Romana c. klasszikusnak számító, 1927-ben kiadott szakácskönyvében még nem szerepel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek