r
Nosalty Logó

Spagetti maradék zöldséggel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Marti48
Spagetti maradék zöldséggel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 977 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1276.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    313 micro
  • β-karotin
    1719 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2094 micro
Összesen 487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2553.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    737 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    848 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    806.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    626 micro
  • β-karotin
    3437 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    4187 micro
Összesen 977 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1459 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spagetti főzőlevébe beleszórjuk a bazsalikom levelek 2/3-át, pici olajat és sót is teszünk bele, majd a tésztát előírás szerint megfőzzük. Ha készen van, egy szűrőben felfogjuk, és lefedjük.
  2. A zöldségeket megmossuk, leitatjuk, és felkockázzuk. A fokhagymát apróra kockázzuk. 1 ek olívaolajon serpenyőben megpirítjuk az egészet állandó forgatás közben, kb. 10 percig. Sózzuk-borsozzuk.
  3. Megreszeljük a parmezánt, majd a spagettit előmelegített tányérra szedjük, rászórjuk a maradék bazsalikomot, és a tetejére halmozzuk a pirított zöldséget. A tányér szélét körbeszórjuk a parmezánnal - ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 873
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spagetti maradék zöldséggel
Marti48 317 recept

Egy már kókadozni készülő cukkini adta az ötletet ehhez a spagetti szugohoz más, szintén maradék zöldségek felhasználásával. Az összetétel variálható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek