r
Nosalty Logó

Spagetti baconnal zöldspárgával és sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Spagetti baconnal zöldspárgával és sajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1144 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2288 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1859.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    690 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 1144 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.9 g

Zsír

  • Összesen
    110.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3718.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1159 mg
  • Nátrium
    1380 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    345 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    701 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    843 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1290 micro
Összesen 2288 kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárga végeit levágjuk, majd harmadoljuk, cukros, sós vízben feltesszük főni.
  2. A bacont hosszában kettévágjuk, felszeleteljük, a fokhagymát aprítjuk.
  3. Egy serpenyőbe öntünk kevés olajat, teszünk rá vajat, belerakjuk a bacont, a fokhagymát, s a megfőzött zöldspárgát, fűszerezzük.
  4. Közben feltesszük a spagettit főni.
  5. Amikor a bacon és a spárga már átpirult, kivesszük a a spárga csúcsokat, a többire rászedjük a tésztát, merünk rá a főzőléből, öntünk rá fehérbort, szórunk rá vagdalt petrezselymet, összekeverjük.
  6. Tálalunk. A tányérra szedünk a tésztából, rászórjuk a spárgacsúcsokat, diót, rámorzsoljuk a juhsajtot, reszelünk rá parmezánt (ha nincs, trappista is jó), díszítjük petrezselyem levéllel.
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2018
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Kedvenc konyhám az olasz, s ezen belül is a pasta, a tésztafélék.  Bár épp ma olvastam, hogy az utóbbi 15 évben csökkent az olaszok tésztafogyasztása. Én azért hű maradok hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek