r
Nosalty Logó

Sós hajtogatott

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Muci
Sós hajtogatott
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 434 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3470 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 340 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 434 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    185.4 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7841.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    6812 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 3470 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 1 dl langyos vízben feloldjuk.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, a feloldott élesztővel és a maradék vízzel.
  3. Jól kidolgozzuk (kézzel kb. 10 percig dagasztjuk).
  4. A tésztát fél óra alatt duplájára kelesztjük.
  5. Ezt követően kb. 1 cm vastagra nyújtjuk és a fagyos zsírral, - amit előzőleg kissé kikeverünk - megkenjük.
  6. Összehajtogatjuk úgy, hogy a tészta felső harmadát le, az alsó harmadát felhajtjuk, majd a felét jobbról balra, illetve balról jobbra hajtjuk.
  7. 15 percet pihentetjük, majd kinyújtjuk, és a hajtogatást megismételjük. Újból 15 percig pihentetjük.
  8. Azután tepsi nagyságúra nyújtjuk (28x38 cm). Kizsírozott tepsibe terítjük és éles késsel kb. 4 cm széles csíkokban hosszában és keresztben is jó mélyen bevagdossuk.
  9. Olvasztott zsírral megkenjük, meglocsoljuk és megsózzuk, köménymaggal beszórjuk.
  10. A tepsiben kb. 15 percig ismét pihentetjük.
  11. Előmelegített sütőben 200 C°-on alul-felül sütési móddal 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x38x3
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 171
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 20662
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szomszédasszonyom kínált meg ezzel a sós finomsággal. Kifaggattam, hogy hogyan készíti. Szilveszterkor  adódott alkalmam megsütni. Remek borkorcsolya. Frissen a legjobb, de ha mégis maradna másnapra, pici vízzel megspriccelve, forró sütőben 5 perc alatt ismét frissre lehet varázsolni. Az előkészítési időben a kelesztési és pihentetési idő nincs benne.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek