r
Nosalty Logó

Sörkifli 2.- sajtos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sörkifli 2.- sajtos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 877 kcal
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3506 kcal
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 270 kcal
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2395.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    1327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 877 kcal
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    142.9 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9582.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    2046 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1624 mg
  • Nátrium
    5309 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1028 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    551 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 3506 kcal
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl meglangyosított tejbe tesszük a cukrot, egy kevés lisztet és az elmorzsolt élesztőt. Az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A lisztet összedolgozzuk a sóval, a többi langyos tejjel és a felfutott élesztővel. Hozzáadunk 1 ek puha vajat, és jól összegyúrjuk. Egy lágy masszát fogunk kapni, amelyet három cipóra ossztunk.
  3. Kilisztezett deszkán a cipókból egyenként kb. 30 cm átmérőjű köröket nyújtunk, amit megkenünk puha vajjal és meghintjük reszelt sajttal.
  4. A köröket 8 cikkre vágjuk, és kifli formára tekerjük fel.
  5. A kifliket helyezzük tepsibe és a tetejüket kenjük be felvert tojássárgájával.
  6. A kiflik tetejét szórjuk meg sóval és köménymaggal, vagy szezámmaggal. Két órán át kelesszük a tésztát.
  7. A két óra eltelte után előmelegített sütőben süssük 20-25 percig, amíg szép piros nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 358
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 56698
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept a Délmagyarország Nagy Süteményeskönyv 2. kiadványában szerepel. Egy receptbeküldő olvasó leírása alapján készült. Én már többször megsütöttem, sőt egyszer a sajt mellett apróra vágott medvehagymával hintettem meg. Isteni volt.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!