r
Nosalty Logó

Sonkával töltött fánk

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Sonkával töltött fánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 1412 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 5650 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 405 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    118.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1062.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    783 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 1412 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    473.9 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    204 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    160 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4249.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    3132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    294 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    179 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 5650 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 405 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, áttörjük.
  2. Ha kihűlt, összegyúrjuk a liszttel, a langyos tejben áztatott élesztővel, 1 tojással, 1 ek olajjal, sóval, és annyi langyos tejjel, hogy kemény tésztát kapjunk. Jól bedagasztjuk és meleg helyen kb. 45 percig állni hagyjuk.
  3. Míg a tészta kel, addig a sonkát ledaráljuk és hozzákeverjük a tejfölt.
  4. A tésztát félujjnyi vastagságúra nyújtjuk, egyik felére tejföllel kevert darált sonkát halmozunk egyenlő távolságra.
  5. Ráhajtjuk a másik felét, egy kicsit lenyomkodjuk, majd fánkszaggatóval- minden tölteléket középre téve - kiszúrjuk. Széleit lenyomkodjuk, és 20 percig pihentjük.
  6. Majd forró olajban kisütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3621
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 04.

Ajánló

Tejföllel, retekkel, zöldhagymával kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Ezt a fánkot akár a maradék Húsvéti sonkából is el lehet készíteni. Laktató és nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek