r
Nosalty Logó

Sonkás-paradicsomos penne

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Kr3
Sonkás-paradicsomos penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 617 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2470 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 197 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1655.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    1170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 617 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6623.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1077 mg
  • Nátrium
    4679 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1237 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1037 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 2470 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4425 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 197 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sós vízben kifőzzük a tésztát.
  2. Amíg fő a tészta, a hagymát megpirítjuk, a sonkát felkockázzuk, amint megpirult a hagyma, rádobjuk a kockázott sonkát, és együtt pirítjuk. Közben megfűszerezzük az oregánóval és a bazsalikommal. Ha megpirult a sonka, ráöntjük a tésztaszószt, és 10 percig főzzük.
  3. Ha kész a tészta, leszűrjük, és egyből a szószra tesszük, majd jól összekeverjük.
  4. Ízlés szerint megszórhatjuk sajttal is, úgy még laktatóbb.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 19084
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 11.

Ajánló

Bármikor elkészíthető, mert hamar megvan és egyszerű az elkészítése.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik barátnőmtől kaptam még ezt a receptet évekkel ezelőtt, azóta sűrűn készítem, mert gyors és egyszerű. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek