r
Nosalty Logó

Sonkás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
samuraj
Sonkás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Kalács tészta

Sonkás töltelék

Összesen 742 kcal
  • 15% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Kalács tészta

Sonkás töltelék

Összesen 2955 kcal
  • 15% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Kalács tészta

Sonkás töltelék

Összesen 174 kcal
  • 15% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2681.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    2041 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1179 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 742 kcal
  • 15% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10725.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1289 mg
  • Nátrium
    8163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    386 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    581 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4718 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1259 micro
Összesen 2955 kcal
  • 15% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Kalács tészta

Sonkás töltelék

Elkészítés

Kalács tészta

  1. Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A liszteket a sóval egy tálban összekeverjük. A közepére egy mélyedést készítünk.
  3. Beletesszük a szoba hőmérsékletű kefirt és az élesztős tejet.
  4. Sima tésztává dagasztjuk, letakarva 40 percig kelesztjük.
  5. Ha megkelt, 4-5 mm vastagra kinyújtjuk.

Sonkás töltelék

  1. Előző nap megfőzzük a sonkát vagy csülköt. Amíg a tészta kel, lefejtjük a csontról a húst, leszedjük a bőrt, azt nem muszáj beletenni.
  2. Aprítógépben a húst a kefirrel pépesre aprítjuk.
  3. Ízlés szerint borsozzuk.
  4. A snidlinget apróra vágjuk, és hozzáadjuk.
  5. Beleütjük a tojásokat, és az egészet jól elkeverjük.
  6. A kinyújtott tésztára egyenletesen elkenjük, szorosan felcsavarjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 1 órát kelesztjük, ha megkelt, a tetejét villával megszurkáljuk, és vízzel megkenjük.
  7. A 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 40 percig sütjük. Szúrópróbával vagy ,,kopogtatással'' ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha megsült, vízzel átkenjük, letakarjuk. Aki ropogósan szereti, az ne kenje le.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1630
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkás kalács
samuraj 9 recept

Húsvétra a családom már nem szerette volna a hagyományos sonka vagy csülök kenyérben variációt, ezért kitaláltam ezt a receptet, a kalács egy sós változatát. Húsvétvasárnap reggel megsütöttem, este már nem volt belőle. Én füstölt csülökből készítettem, mert nekem az szaftosabb.

Hozzávalók

Kalács tészta

Sonkás töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek