r
Nosalty Logó

Sonkás-gombás lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Sonkás-gombás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 913 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2741 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2738.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    685 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    589 mg
  • Nátrium
    1371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 913 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.4 g

Zsír

  • Összesen
    176.9 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8215.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    2054 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1766 mg
  • Nátrium
    4114 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    983 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    971 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    993 micro
Összesen 2741 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát, a sonkát, a gombát apróra összevágjuk, majd felforrósított olajon megpirítjuk, szükség esetén sózzuk.
  2. A tésztát 4-5 mm vastagra kinyújtjuk, és a sodrófa segítségével a piteformába fektetjük, majd megszórtjuk a zsemlemorzsával.
  3. A hagymás, sonkás, gombás tölteléket elosztjuk a tésztán, és a reszelt sajtot rászórjuk.
  4. A tojásokat összekeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a pitére. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4175
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 26.

Ajánló

Zöldhagymával kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Akár a megmaradt Húsvéti sonkából is elkészíthetjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek