r
Nosalty Logó

Somlói galuska Detty konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Detty
Somlói galuska Detty konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A diós piskótához

A puncs sziruphoz

A csokiöntethez

A vanília krémhez

Az összeállításhoz és a tálaláshoz

Összesen 801 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A diós piskótához

A puncs sziruphoz

A csokiöntethez

A vanília krémhez

Az összeállításhoz és a tálaláshoz

Összesen 6400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A diós piskótához

A puncs sziruphoz

A csokiöntethez

A vanília krémhez

Az összeállításhoz és a tálaláshoz

Összesen 177 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1001.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    151 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 801 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.9 g

Zsír

  • Összesen
    169.8 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    2743 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8008.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    1929 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    2102 mg
  • Nátrium
    3324 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1040.4 g
  • Cukor
    727 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1208 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1644 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    602 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    2101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1632 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3451 micro
Összesen 6400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A diós piskótához

A puncs sziruphoz

A csokiöntethez

A vanília krémhez

Az összeállításhoz és a tálaláshoz

Elkészítés

A sima piskótához

  1. Először az önteteket és a krémet készítjük el.
  2. A puncs sziruphoz 3 dl vízben fefőzzük a 20 dkg cukrot, majd a rum kivételével beletesszük a többi hozzávalót is, és lassú tűzön főzzük. Kicsit besűrűsödik. A kihűlt sziruphoz adjuk a 3 ek rumot.
  3. Csokiöntethez a hozzávalókat felfőzzük, majd a végén beleöntjük a rumot.
  4. Vaníliakrémhez a tejet feltesszük forrni. Kevés hideg tejjel kikeverjük a pudingot, a cukrokat és a tojássárgáját, majd aforrásban lévő tejhez öntjük. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, és a még forró krémmel óvatosan összekeverjük. Hűtjük.
  5. Sima piskóta:
  6. 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a 4 ek cukrot, a 4tojássárgáját és a szódaport.
  7. Fakanállal keverjük hozzá az 5 ek lisztet.
  8. Kikent tepsibe öntjük, megsütjük.
  9. Kakaós piskóta:
  10. Úgy készül mint a sima, de a liszt mennyisége itt 4 ek, és 1 ek kakaót adunk hozzá.
  11. Diós piskóta:
  12. 4 ek liszt, 1 púpos ek darált dió, a többi egyezik a sima piskótával.
  13. Összerakás:
  14. Tepsibe vagy tálcára tesszük a sima piskótát, meglocsoljuk a puncs sziruppal,megkenjük egy kis baracklekvárral, rásimítjuk a krém felét.
  15. Következik a kakaós piskóta, puncs, lekvár, krém.
  16. Tetejére a diós piskóta kerül, puncs, lekvár, és meghintjük durvára vágott dióval. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összebarátkozzanak.
  17. Tálalás:
  18. Evőkanállal kis galuskákat szaggatunk, tányérra halmozzuk, tejszínhabrózsákkaldíszítjük, és csokiöntettel kényeztetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 39146
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon kiadós és finom süti. Első látásra bonyolultnak tűnik, de gondoljunk csak bele. Piskótát sütni tudunk, pudingot is főztünk már, és az öntetek sem bonyolultak!  Jó munkát, és jó étvágyat.

Hozzávalók

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A diós piskótához

A puncs sziruphoz

A csokiöntethez

A vanília krémhez

Az összeállításhoz és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek