r
Nosalty Logó

Sókéregben sült csirke édesköménnyel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Sókéregben sült csirke édesköménnyel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 879 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3512 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 62 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292183.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    290974 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 879 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    276.1 g

Zsír

  • Összesen
    245 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1168732.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1550 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    2474 mg
  • Nátrium
    1163898 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1193.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    907 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    215 micro
  • K vitamin:
    774 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    1116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    712 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2281 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3013 micro
Összesen 3512 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20933.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    20847 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 62 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. Az összes sót egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a durvára tört édesköménymagot, a felvert tojást, a citrom levét és a szemes borsot. Hozzáadunk még 1 dl vizet és alaposan összekeverjük.
  3. Egy tálban olívaolajjal elkeverjük az összezúzott kakukkfüvet. Ezzel megkenjük a csirke bőrét.
  4. A csirke hasába belegyömöszöljük a kifacsart citromot, a petrezselymet, a héjastul összezúzottfokhagymát.
  5. Egy tepsibe egymásra 3 csík kb. 1 méter hosszú alufóliát teszünk. A közepére terítjük el a só harmadát, erre fektetjük rá a csirkét. A maradék sóval pedig gondosan befedjük. A fóliát óvatosan ráhajtjuk. (A fólia csak arra szolgál, hogy a sót a megkeményedéséig összetartsa.)
  6. 2 órán át sütjük. Ha kész, a sütőből kivéve 15 percig pihentetjük. Lefejtjük róla a sókérget és tálalhatjuk is.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 35051
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 20.

Ajánló

Saláta, kenyér és fehérbor illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jamie Oliver fantasztikus receptje. Nagyon megéri a kis pluszmunkát. Nem kell félni, hogy túlzottan sós, mert pont annyit vesz fel belőle amennyi kell.   Az édesköménymag patikában beszerezhető. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek