r
Nosalty Logó

Snicker's szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Snicker's szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 653 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7834 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 468 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 653 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.1 g

Zsír

  • Összesen
    591.4 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    170 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    280 g
  • Koleszterin
    1331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8184.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1771 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    927 mg
  • Foszfor
    3711 mg
  • Nátrium
    1536 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    568.5 g
  • Cukor
    451 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2520 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    651 micro
  • Kolin:
    1230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2374 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1711 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1395 micro
Összesen 7834 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 468 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét jó kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, és a közepébe kis mélyedésben a sütőport, amit felhevítünk 1 kk ecettel (citromlével).
  2. Óvatosan összekeverjük, és kikent vagy papirral bélelt tepsibe osztjuk, hogy egyenletes legyen, majd megsütjük. (nálam ez30-35 perc)
  3. Miután kész, kivesszük, és langymelegen reszelünk rá 100 g fehér csokit.
  4. Felaprítjuk a diót, és 5-10 percet pirítjuk egy kisebb tepsiben.
  5. Elkészítjük a krémet, 6 tojassárgáját habosra kavarunk 5 ek cukorral (félre tesszük).
  6. A 8 ek cukrot megolvasztunk a platnin, (mikor olvadásnak indul, állandó kavarással segítjük a cukordarabok elolvadását), ekkor hozzákeverjük a margarint, FIGYELEM(!) a hirtelen felszabaduló gőzre, miutánpicit feljebb vesszük a tüzet, majd egyenletesen minden részében állandó kavarással megvárjuk, míg a margarint befogadja az olvadt cukor. (a tüzet úgy mérsékeljük, hogy ne égjen el a cukor és addig kavargatjuk, amíg minden darabka elolvadt)
  7. Ekkor hozzáadjuk a habos tojássárgáját, visszaállítjuk a tüzet, és ügyelünk, hogy csomómentes maradhasson. Csak pár percetfőzzük együtt, enyhénsűrüsödni fog, amiután hozzákavarjuk a pergelt diót, s ezzel újra felfőzzük.
  8. Hűvös helyenkavargatjuk, 2-3perc utánelosztjuk egyenletesen a reszelt csokis tésztára, vigyázva, hogy a reszelt csoki ne csússzon el a helyéről. (ragadós ésmelegen lévő karamellkrém könnyen összecsomózza a reszelt fehér csokit)
  9. Pár perc múlva ráreszeljük a kakaós csokit is.
  10. Hűtőbe rakva kb. 40 perc múlva fogyasztható. Tapasztalatunk szerint mégis jobb a tésztájának, ha órákat is hűlhet, de ezt nem mindig birjuk ki.:)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 35X25X6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 236
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 27184
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 28.

Ajánló

Akik szeretik a karamellt és a csokiféléket, feltétlen próbálják ki!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőmnél ettem pár évvel ezelőtt valamelyik ünnepen, s azóta is kedvenc süti családunkban: nem csak ünnepnapokon :).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek