r
Nosalty Logó

Sertéssült pirított darával és meggymártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Sertéssült pirított darával és meggymártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Sertéssült

Pirított dara

Meggymártás

Összesen 1245 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Sertéssült

Pirított dara

Meggymártás

Összesen 4986 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Sertéssült

Pirított dara

Meggymártás

Összesen 139 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    665 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1245 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    240.7 g

Zsír

  • Összesen
    209.2 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    767 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4439 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    2659 mg
  • Nátrium
    807 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.9 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1415 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    226 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    762 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 4986 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Sertéssült

Pirított dara

Meggymártás

Elkészítés

Sertéssült

  1. A sertéscombot előkészítjük a felhasználáshoz. Minden oldalát sózzuk, a fűszerekkel bedörzsöljük. Tepsibe tesszük, alá némi zsírt kanalazunk, mellé a négy részre vágott vöröshagymát tesszük.
  2. Előmelegített, 150 fokos sütőben, alufóliával vagy a tepsi fedelével lefedve 180 perc alatt készre sütjük. Ha a tepsi fedelét használjuk, ügyeljünk, mert a sertéscomb sütés közben összeugrik, magasabb lesz, ez a fedőt felnyomhatja, több levegő jut a tepsibe, így a comb nem tud megfelelően párolódni.
  3. Ha a sertéssült elkészült, kihűtjük, szép szeleteket vágunk belőle.

Pirított dara

  1. A búzadarát egy lábosban az olajon kezdjük pirítani. Hozzáadjuk a sót. Addig pirítjuk, amíg kellően barna színt kap. Ez 11 perc ekkora mennyiség mellett. Ezalatt folyamatosan kevergetjük, másként leégne.
  2. Ha átpirult a dara, kétszeres mennyiségű vízzel öntjük fel, és folyamatosan keverjük 7 percen keresztül. Ha a dara átfőtt, fedőt teszünk a lábasra, és néha megkeverjük. Amire kihűl, a dara morzsáira válik.

Meggymártás

  1. A meggybefőttet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a citrom reszelt héját és a fűszereket, majd felforraljuk.
  2. A lisztet alaposan kikeverjük a tejföllel, majd a meggy levéből keverünk hozzá 2 merőkanállal. A habarást a forró meggyhez adjuk, és alaposan elkeverjük, majd újraforraljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Receptkönyvben: 250
  • Tegnapi nézettség: 85
  • 7 napos nézettség: 653
  • Össznézettség: 110468
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertéssült pirított darával és meggymártással
NapsütötteVidékünkön 173 recept

A menzáról jól ismert fogás, ami sokak kedvence. A meggybefőtt súlya a levével együtt értendő. Ha friss meggyből készítjük a mártást, annyi vízzel öntjük fel a főzéskor, amennyi épp ellepi. A dara készítésénél ügyeljünk arra, hogy a lehető legjobban barnítsuk meg a szemeket, csak így fog morzsáira válni. Sertéscombból válasszuk azt, amiből majd a legszebb szeleteket tudjuk vágni.

Hozzávalók

Sertéssült

Pirított dara

Meggymártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek