r
Nosalty Logó

Sertéskaraj pikáns mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Sertéskaraj pikáns mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Sült húshoz

Pikáns mártáshoz

Körethez

Összesen 600 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Sült húshoz

Pikáns mártáshoz

Körethez

Összesen 2398 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Sült húshoz

Pikáns mártáshoz

Körethez

Összesen 102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 600 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.8 g

Zsír

  • Összesen
    100.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2775.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1743 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.8 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1665 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1654 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    707 micro
Összesen 2398 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Sült húshoz

Pikáns mártáshoz

Körethez

Elkészítés

Sült húshoz

  1. Előző nap este a húst felszeleteljük és besózzuk.
  2. Másnap egy serpenyőben (én teflont használok) felforrósítjuk a margarint és az olajat. A hússzeleteket enyhén megborsozzuk, és a forró zsiradékban hirtelen átsütjük.
  3. Ezután kivesszük a húst, és egy tűzálló tálba tesszük át, amelybe belemertük a négy evőkanál forró vizet.
  4. Előmelegített sütőben alufóliával letakarva készre pároljuk.

Pikáns mártáshoz

  1. A serpenyőben maradt pecsenyeléhez öntjük a bort. Átforrósítjuk.
  2. Ezután beletesszük a zúzott fokhagymát, a cukrot, a szegfűszeget, a csipet borsot és a félbevágott, magozott szilvát.
  3. Átforgatjuk. Ezután reszeljük bele a gyömbért. Puhulásig kevergetve főzzük.
  4. Ezután meghintjük a keményítővel, és besűrítjük.

Körethez

  1. A burgonyát enyhén sós vízben héjastul megfőzzük.
  2. A petrezselymet finomra vágjuk.
  3. A főtt burgonyát tisztítás után zsiradékmentesen tálra tesszük, meghintjük petrezselyemmel. Mellé tesszük a húst és a mártást.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 26 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3405
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertéskaraj pikáns mártással
Lizinka_ 589 recept

Arra már pontosan nem emlékszem, hogy a recept honnan ered, csak arra, hogy régóta készítjük szilva szezonban ezt a különleges ételt. Ínyenceknek ajánlom!

Hozzávalók

Sült húshoz

Pikáns mártáshoz

Körethez

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!