r
Nosalty Logó

Serpenyős "paprikás csirke" Mártitól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marti48
Serpenyős "paprikás csirke" Mártitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 644 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1284 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 81 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    944.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    546.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    1601 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    1773 micro
Összesen 644 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    82.3 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1889.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    976 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1092.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    346 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    291 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    3202 micro
  • β-crypt
    321 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    3546 micro
Összesen 1284 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    165 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 81 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst és a zöldségeket leöblítjük, leitatjuk. A húst sózzuk, borsozzuk. A gombát közepes vastagságúra felszeleteljük, a paprikákat csíkokra, a hagymákat karikákra, a fokhagymát apró kockákra vágjuk.
  2. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a csirkecombokat mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk, majd a serpenyő egyik felébe toljuk. A hagymákat a gombával együtt félpuhára pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikacsíkokat, a félbevágott paradicsomokat, és a fűszereket az ételízesítővel együtt. Kb. 1 dl vizet aláöntünk, és redukált hőmérsékleten, lukacsos fedő alatt az egészet készre pároljuk. Pótoljuk az elfőtt levet további ca. 1 dl vízzel. Olyan rövid zaftja legyen, mint egy pörköltnek.
  3. Párolt basmati rizzsel, főtt tésztával - de egyszerű parasztkenyérrel is - tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1419
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Serpenyős "paprikás csirke" Mártitól
Marti48 317 recept

Meglévő anyagokból készült, saját találmány. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek