r
Nosalty Logó

Serpenyőben sült karaj és a tökéletes burgonyapüré

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Serpenyőben sült karaj és a tökéletes burgonyapüré
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A karajhoz

A krumplipüréhez

Összesen 724 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A karajhoz

A krumplipüréhez

Összesen 2894 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A karajhoz

A krumplipüréhez

Összesen 117 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3891.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    3288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 724 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    228 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15567.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1316 mg
  • Nátrium
    13151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1646.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1704 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    286 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1629 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    902 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 2894 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

A karajhoz

A krumplipüréhez

Elkészítés

A karajhoz

  1. A hideg vizet egy nagy tálba tesszük. A forró vízhez hozzáadjuk a sót, és addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik, majd hozzáöntjük a hideg vízhez.
  2. A fokhagymát megpucoljuk, majd a kés lapjával megroppantjuk, és a vízbe dobjuk. Belerakjuk a borsot és a babérlevelet is.
  3. A hússzeleteket beletesszük a marinádba, és legalább fél órát hagyjuk benne állni. Ezután kiemeljük, konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet.
  4. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, beletesszük a hússzeleteket, és néhány perc alatt pirosra sütjük az egyik oldalát, megfordítjuk, rádobjuk a zsályaleveleket a vajra, és a másik oldalát is megpirítjuk. Közben a vajjal locsolgatjuk. Ez oldalanként kb. 4-5 perc sütést jelent.

A krumplipüréhez

  1. A burgonyát edénybe tesszük, és felöntjük annyi hideg vízzel, ami éppen ellepi. Sóval ízesítjük, hozzáadjuk a babérlevelet és az egész, megtisztított fokhagymát, és közepes lángon puhára főzzük.
  2. Ha krumpli elkészült, akkor leszűrjük, kivesszük belőle a babérlevelet, erre már nem lesz szükség. Meghámozzuk, felkockázzuk, és krumplinyomóval összetörjük.
  3. A vajat a tejszínnel együtt melegíteni kezdjük, de éppen csak addig, amíg a vaj teljesen fel nem olvad benne. (Itt a mennyiségekkel lehet játszani, attól függően, ki mennyire hígan szereti.)
  4. A langyos, tejszínes-vajas keveréket a püréhez adjuk, és alaposan összekeverjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 343
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 153
  • Össznézettség: 67368
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Serpenyőben sült csontos karaj és a tökéletes burgonyapüré! Ha te sem szeretnéd a konyhában tölteni a karácsonyt, de mégis ünnepi fogást tálalnál, akkor ez a te recepted!

Hozzávalók

A karajhoz

A krumplipüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek