r
Nosalty Logó

Semlor - marcipános, tejszínhabos zsemle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Semlor - marcipános, tejszínhabos zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A marcipánmasszához

A tejszínhabhoz

Összesen 722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A marcipánmasszához

A tejszínhabhoz

Összesen 8651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A marcipánmasszához

A tejszínhabhoz

Összesen 319 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.1 g

Zsír

  • Összesen
    451 g
  • Telített zsírsav
    217 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5976.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    1686 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    786 mg
  • Foszfor
    2523 mg
  • Nátrium
    628 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    997.5 g
  • Cukor
    351 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    618.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2917 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    752 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2865 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 8651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A marcipánmasszához

A tejszínhabhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához az élesztőt morzsoljuk egy konyhai robotgép táljába, adjuk hozzá az összes többi hozzávalót (kivéve a tojást!), minden legyen szobahőmérsékletű. Kis fokozaton keverjük 3 percig, majd újabb 5 percig nagy fokozaton. (Ha nincs konyhai robotgépünk, természetesen kézzel is gyúrhatjuk, de a tésztát nagyon selymesre kell kidolgozni, így könnyebb géppel.) Letakarva pihentessük 1 órát, míg duplájára nő.
  2. Tegyük lisztezett felületre, osszuk 20 darabra, gömbölyítsük gombóccá (érdemes előtte lemérni a tészta súlyát, és elosztani 20-szal, így egyenlő méretű gombócaink lesznek). Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire (hagyjunk helyet, mert nőni fognak), majd letakarva kelesszük még 30 percig.
  3. Süssük 220 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig. Amint kivettük a zsömléket a sütőből, azonnal kenjük meg őket a felvert tojással, hogy szép csillogóak legyenek.
  4. Ha kicsit kihűltek, vágjuk le a tetejüket, csipegessük ki a belsejük felét. A darált mandulát keverjük el a porcukorral, öntsük hozzá a tejszínt és a konyakot, majd keverjük össze. Adjuk hozzá a zsemlékből kiszedett darabkákat, és dolgozzuk össze. Töltsük vissza a zsemlékbe.
  5. A tejszínt verjük habbá a porcukorral, kanalazzuk a mandulamassza tetejére. Tegyük vissza a tetejét, végül szórjuk meg porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2043
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Semlor, más néven Selma, egy tradicionális svéd duci puffancs, amit Kövér Keddre készítenek. Járjatok utána, miért pont ezt a napot választották hozzá!

Hozzávalók

A tésztához

A marcipánmasszához

A tejszínhabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?