r
Nosalty Logó

Selyemkalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Selyemkalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Teteje

Összesen 171 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Teteje

Összesen 2062 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Teteje

Összesen 245 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 171 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4081.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    2617 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    505 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    497 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    770 micro
Összesen 2062 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 245 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Teteje

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos tejben, melybe egy teáskanál cukrot tettünk.
  2. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval, a maradék cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, beleütjük a tojást, a tojássárgáját, beleöntjük a rumot és a felfuttatott élesztőt, és annyi langyos tejjel összegyúrjuk, hogy egy puha tésztát kapjunk.
  3. Mikor a tésztánk már szép hólyagos, apránként beledolgozzuk az olvasztott vajat is, és tiszta konyharuhával letakarva, 30-40 perc alatt meleg helyen megkelesztjük.
  4. Ha megkelt, deszkára borítva enyhén átgyúrjuk, két felé osztjuk, és egyenként kézzel alaposan kisodorjuk kb. 40 cm-es rudakra. A két rudat összefonjuk. A kalácsot hosszúkás, sütőpapírral bélelt formába tesszük (32×11×6 cm).

Teteje

  1. Tetejét megkenjük a felvert tojással, és 30 percig pihentetjük.
  2. Közben a sütőt előmelegítjük, majd a kelés után ismét átkenjük a maradék tojással, és 180 C-on 30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32×11×6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 5204
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyermekkoromat idézi Nagyikám és Édesanyám kalácsa.

Hozzávalók

Tészta

Teteje

Címlapról ajánljuk

További cikkek