r
Nosalty Logó

Sciskanice (szlovák sós-tejfölös tekercs)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Sciskanice  (szlovák sós-tejfölös tekercs)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez és a tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 678 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez és a tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 8116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez és a tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 227 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 678 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.3 g

Zsír

  • Összesen
    460.5 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1057 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4163.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    691 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    580 mg
  • Foszfor
    2276 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    815.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1587.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1273 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    298 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    884 micro
  • Kolin:
    832 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1248 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    936 micro
Összesen 8116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez és a tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az áttört burgonyához hozzáadjuk a felolvasztott vajat, az összemorzsolt élesztő, a tojássárgáját, a lisztet, és sima tésztát gyúrunk.
  2. Hengert formálunk a tésztából. Darabokra vágjuk, és palacsinta alakúra sodorjuk (kb. 20 cm átmérőjű).
  3. Az első töltelék esetében minden tésztadarabot olvasztott vajjal / zsírral megkenünk, majd megkenjük tejföllel, meghintjük búzadarával(grízzel) és egy kis sóval.
  4. Szorosan feltekerjük, egymás mellé rakjuk egy olajozott tepsibe.A tetejüket megkenjük zsírral, és a megmaradt tejfölt a tetejére kenjük.
  5. A második töltelék esetében a tepertő daráljuk le egy húsdarálón, és keverjük össze tejföllel és a tojással.
  6. Borsozzuk,ha szükséges adjunk hozzá egy kevés sót.
  7. A tésztán kenjük szét, tekerjük fel, és szorosan egymás mellé tegyük egy olajozott tepsibe őket. A tetejüket kenjük meg olvasztott zsírral/vajjal. Ha szeretnénk még megszórhatjuk egész köménymaggal is.
  8. Előmelegített sütöbe tesszük, és addig sütjük, amíg megpirul a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10742
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 28.

Ajánló

Kínálhatjuk levesek, mártások, borok, sörök vagy savanyú tej mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt egy szlovák web oldalon olvastam. Ebből az adagból kb. 32-36 kisebb darab lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez és a tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?