r
Nosalty Logó

Savanyú vetrece burgonyanudlival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Joss Beaumont
Savanyú vetrece burgonyanudlival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A savanyú vetrecéhez

A burgonyanudlihoz

A nyújtáshoz

Összesen 577 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A savanyú vetrecéhez

A burgonyanudlihoz

A nyújtáshoz

Összesen 3465 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A savanyú vetrecéhez

A burgonyanudlihoz

A nyújtáshoz

Összesen 161 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    905.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 577 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.7 g

Zsír

  • Összesen
    205.4 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1027 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5432 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    2115 mg
  • Nátrium
    2208 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1342.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    816 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    938 mg
  • Retinol - A vitamin:
    801 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    569 micro
Összesen 3465 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 161 Kcal

Hozzávalók

A savanyú vetrecéhez

A burgonyanudlihoz

A nyújtáshoz

Elkészítés

A savanyú vetrecéhez

  1. A húst a rostjaira merõlegesen kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, majd ugyanilyen vastagságban csíkokra vágjuk. A szalonnát ennél vékonyabb csíkokra metéljük. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk.
  2. Az olajat lábasban megforrósítjuk, a szalonnát rádobjuk, és kiolvasztjuk. Ekkor szórjuk bele a vöröshagymát, üvegesre sütjük.
  3. A húst hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig sütjük, közben a zúzott fokhagymával ízesítjük.
  4. A tűzrõl lehúzva a pirospaprikával színezzük, megsózzuk, 2,5 deci vizet öntünk alá. A babérlevelet beledobjuk, megborsozzuk, a bor felével ízesítjük, és kis lángon, lefedve bõ 1 óra alatt puhára pároljuk, közben elpárolgó levét folyamatosan pótoljuk.
  5. A tejfölt a maradék borral és a liszttel simára keverjük, egy keveset a hús pároló levébõl belemerünk, majd a vetrecéhez öntjük. 1-2 percig forraljuk, eközben a leve mártásszerűen besűrűsödik.
  6. Végül a mustárral, a citrom kifacsart levével - esetleg reszelt héjával is - kellemesen pikánsra ízesítjük.
  7. Burgonyanudli készítése:
  8. Burgonyanudli illik köretnek hozzá, amit azalatt készítünk el, amíg a hús puhul. A burgonyát héjában, sós vízben megfõzzük, még melegen meghámozzuk és áttörjük, majd hűlni hagyjuk.
  9. Ezután a liszttel meg a tojásokkal, csipetnyit sózva összegyúrjuk. Enyhén meglisztezett gyúrólapon 1 centi vastagra ellapítjuk.
  10. Elõször kb. 3 centis csíkokra vágjuk, amiket 1 centi vastagon földarabolunk.
  11. Az így kapott kis nudlikat egy kicsit megsodorjuk, majd bõ, forrásban lévõ, enyhén sós vízben kifõzzük.
  12. Ha kész, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd az olvasztott vajon átforgatjuk.
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 43018
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Savanyú vetrece burgonyanudlival
Joss Beaumont 9 recept

Erdélyi étel, először étteremben ettem, utána megpróbáltam megkeresni a receptet különböző szakácskönyvekben. Nem volt egyszerű megtalálni. Nem sokan ismerik, pedig nagyon finom.

Hozzávalók

A savanyú vetrecéhez

A burgonyanudlihoz

A nyújtáshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek