r
Nosalty Logó

Saslik barnamártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Timi Poppins
Saslik barnamártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A saslikhoz

A barnamártáshoz

Összesen 1485 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A saslikhoz

A barnamártáshoz

Összesen 7422 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A saslikhoz

A barnamártáshoz

Összesen 190 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.2 g

Zsír

  • Összesen
    117.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2046.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    876 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    462 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    2393 micro
  • β-crypt
    557 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1077 micro
Összesen 1485 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    376.1 g

Zsír

  • Összesen
    587.2 g
  • Telített zsírsav
    205 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    323 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    1550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10231 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    439 mg
  • Kálcium
    852 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    590 mg
  • Foszfor
    4378 mg
  • Nátrium
    3911 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    2310.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1545 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    764 mg
  • D vitamin:
    323 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    114 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    1004 mg
  • Retinol - A vitamin:
    426 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    11964 micro
  • β-crypt
    2787 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5385 micro
Összesen 7422 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 190 kcal

Elkészítés

A saslikhoz

  1. A sertéskarajt kb. 3 cm-es kockákra vágjuk, a szalonnát pedig kb. 2 cm-es kockákra. A karajt a grillpácba forgatjuk, olívaolajos-fűszeres mártásba, és minél több időt pihentetjük.
  2. A hagymát felkarikázzuk, a paprikát szintén 2 cm-es kockákra vágjuk.
  3. A saslikrúdra húzzuk a hozzávalókat, és izzó faszén fölött készre sütjük 20-25 perc alatt.
  4. Barnamártás:A mártáshoz olajat hevítünk, beleszórjuk a borsot, hozzáadjuk a nádcukrot, felöntjük egy kevés vízzel, majd mustárral, sóval, worchester szósszal ízesítjük. A tejszínt kikeverjük a keményítővel, a mártáshoz öntjük, és pár percig jól összeforraljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6094
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Saslik barnamártással
Timi Poppins 37 recept

Nincsen nyár grillezés nélkül. Mi a barátainkkal rendszeresen rendezünk ilyen sütögetéseket, és most már nem csak simán húsokat pácolunk, de saslikokat is készítünk zöldségek és hús felhasználásával. A receptben említett hozzávalókon kívül használhatunk még számtalan finom, keményebb nyári zöldséget, például cukkinit vagy gombát is. Ha saslikozunk, ne felejtsünk el mártást is készíteni a husi mellé.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?