r
Nosalty Logó

Sárgarépás-diós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Sárgarépás-diós szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 849 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 5093 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 264 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.8 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3714 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 849 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.8 g

Zsír

  • Összesen
    236.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    152 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3762.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    1742 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    700.7 g
  • Cukor
    576 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    691.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2785 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    874 mg
  • Retinol - A vitamin:
    541 micro
  • α-karotin
    9285 micro
  • β-karotin
    22284 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1967 micro
Összesen 5093 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    482 micro
  • β-karotin
    1158 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A diót megdaráljuk.
  2. A sárgarépát megtisztítjuk és kislyukú sajtreszelőn lereszeljük.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk.
  4. A tojássárgát 20 dkg porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom levét és lereszelt héját, valamint a reszelt sárgarépát.
  5. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a darált dióval és belekeverjük a tojásos, sárgarépás masszába.
  6. A tojások fehérjét - amit kipótoltunk még 2 maradék tojásfehérjével - 5 dkg porcukorral kemény habbá verünk.
  7. A tojáshabot óvatosan elvegyítjük az előzőekben összkevert masszával.
  8. A tepsit (28 x 38 cm-es) kikenjük margarinnal, beszórjuk liszttel és belesímítjuk a tésztát.
  9. Előmelegített, forró sütőben 5 percig 250 C°-on, majd kb 20 percig 180 C°-on készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük,hogy átsült-e a tészta.
  10. A süteményt még melegen kiborítjuk a tepsiből.
  11. Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat :
  12. A porcukrot a citromlével kézi erővel legalább 15 percig keverjük, hogy jó sima mázat kapjunk.
  13. A kihűlt tésztára kenjük a citrommázat.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 34002
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olyan süteményt kellett sütnöm, ami két nap múlva is puha marad, és kibírja a csomagküldéssel járó megpróbáltatást. Felnőtt gyerekeim és családjaik más városban élnek. Alkalmanként kis hazai csomaggal szoktam meglepni őket. Ez a süti is egy ilyen csomag részét képezte.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?