Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgaborsófőzelék 4. - pirított baconnel recept

hozzászólások (26)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 779 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 3115 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 92 kcal

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szilvi.emu
szilvi.emu Wed, 2020-04-01 17:13

Szerintem is nagyon finom lett, viszont nekem sok volt hozzá a víz. Így lett belőle egy tartalmas krémleves :) A borsó, amit használtam, könnyen puhuló volt, valószínűleg nem vett fel annyi vizet, ezért lehetett sok. Az íze viszont szuper :)

Finimini
Finimini / Finimini Fri, 2020-01-10 11:29

Én is jártam már úgy, hogy nem akart puhulni a borsó. Azóta, ha főzöm fél óráig és amikor nagyon kemény, kidobom az egészet. Az öreg borsó soha nem puhul meg. Szerencsére nem olyan drága alapanyag, nem nagy veszteség, míg annál nagyobb méreg, ha nincs kész az ebédre szánd főzelék. A recept tökéletes, én is így készítem.

nyuszifőz
nyuszifőz Wed, 2014-05-21 16:02

Én is nagy sárgaborsó főzelék mániás vagyok de nálam is mindig gond,hogy nem akar megpuhulni.:/
Szerintem is borsó válogatja. Kipróbálom a szódabikarbónás és a sós trükköt.
Most kezdem készíteni :)
Köszi a receptet

katamolly2
katamolly2 Wed, 2013-10-16 10:17

Szia! Köszönöm a receptet, nagyon finom lett a főzelék! Én a húsvéti sonka lefagyasztott főzőlevével csináltam meg, úgyis már nagyon foglalta a helyet a fagyasztóban. :-)

Laszlone Varga
Laszlone Varga Fri, 2013-10-11 16:59

Késhegynyi szódabikarbónát kell beletenni,így sokkal hamarabb puhul.Az én családom imádja:)

gasztronagyi
gasztronagyi Thu, 2013-01-31 14:09

Csak egy tipp: ha füstölt húst főzök /pl. karácsony szent este biztosan főzök füstölt tarját/, a levét nem öntöm ki, végül is 2 kg húsból főzött tömény húslét kapunk. Lefagyasztom és ezt használom fel a vágott borsófőzelék készítésekor.

Nufilan
Nufilan Wed, 2013-01-16 19:05

Segítenétek abban, hogy hogy lehet megfőzni 30 perc alatt? Nekem legalább két óra volt, mire meg pult. Feles borsóból készítettem.

santameva
santameva Tue, 2013-01-29 14:34

Talán az lehet a baj, hogy főzés közben sóztad és emiatt visszakeményedett a borsó, én mindig a végén sózom a hüvelyeseket, így könnyebben puhulnak.

Nufilan
Nufilan Tue, 2013-02-05 15:48

Köszönöm a segítséget! Ezt még senkitől nem hallottam. Legközelebb figyelek rá :)

anditoth90
anditoth90 Wed, 2013-09-04 14:25

én már másfél órája főzöm, nem tettem bele sót, szerintem egyszerűen borsótól függ a főzési idő. de jó munkához idő kell :)

Kedy
Kedy / Kedy Thu, 2012-08-16 18:39

Életem első főzeléke és tökéletesen sikerült! Köszönöm a szuper receptet! :)

Misty
Misty Tue, 2012-07-24 10:38

Kár, hogy rajtam kívül senki más nem szereti a családban a sárgaborsót, pedig ezzel a recepttel tényleg nagyon finom! Köszönöm!

fromage
fromage Thu, 2011-08-25 19:52

Már többször is megcsináltam, nagyon jó recept! Köszönöm! :)

779
felesborsó 50 dkg
finomliszt 3 evőkanál
napraforgó olaj 4 ek
tejföl 3 ek
víz 2.5 l
babérlevél 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 tk
fokhagyma 2 gerezd
ecet 2 csepp
bacon 20 dkg