r
Nosalty Logó

Sárgabarackos túrós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sárgabarackos túrós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 818 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3276 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 184 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1397.5 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1042 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 818 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129 g

Zsír

  • Összesen
    103 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    546 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5590.1 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    854 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1710 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.6 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    940.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    888 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    521 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    4169 micro
  • β-crypt
    399 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    835 micro
Összesen 3276 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.6 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kevés langyos tejbe beletesszük az élesztőt és 1 kis kanál cukrot, és jól összekeverjük, meleg helyen megkelesztjük.
  2. A tészta hozzávalóit egy műanyag tálba rakjuk, hozzáadjuk az élesztőt és annyi langyos tejet, hogy lágy tésztát kapjunk.
  3. Meleg helyen duplájára kelesztjük, egy tepsit kiolajozunk, lisztezünk, és a tésztát elegyengetjük benne, a tetejét megszórjuk 1 kanál grízzel, és sárgabaracklekvárral megkenjük a tetejét.
  4. A túrót lábasba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgáját, cukrot, grízt, és jól összekeverjük.
  5. A tészta tetejére simítjuk, a barackokat megmossuk, félbevágjuk, és kimagozzuk, a túró tetejére rakjuk, és megszórjuk porcukorral.
  6. Előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük, hidegen szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6351
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 17.

Ajánló

A sárgabarack szezonkor nem hagyhattam ki ezt a párosítást.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sárgabaracktól különleges lett a túrós sütemény, jó párosítás.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek