r
Nosalty Logó

Sárgabarackos-rozmaringos csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Sárgabarackos-rozmaringos csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 803 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1604 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 118 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    3454 micro
  • β-crypt
    223 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    696 micro
Összesen 803 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.9 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    781.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    922 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    6908 micro
  • β-crypt
    447 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1391 micro
Összesen 1604 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    511 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 118 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Elkészítés

  1. A vajat és az olívaolajat serpenyőben felmelegítjük, és megfuttatjuk rajta a friss rozmaring harmadát. A sárgabarackokat kimagozzuk, megfelezzük, majd mind a két oldalukon megpároljuk a rozmaringos zsiradékon.
  2. Kiszedjük a barackokat, a helyükre mehet a két egész csirkecomb, bőrrel lefelé. Alaposan sózzuk-borsozzuk, és mindkét oldalukon 5-5 percig pirítjuk őket.
  3. A csirkecombokat a barackkal együtt egy kisebb tepsibe tesszük. A serpenyőbe hátramaradt szafthoz hozzákanalazzuk a házi baracklekvárt, megszúrjuk a fűszerekkel, és felöntjük egy kevés száraz fehérborral.
  4. Gyakori kevergetés mellett a felére redukáljuk, hogy kellően sűrű mázat kapjunk. A csirkecombokat eztán alaposan bekenjük a mázzal, majd hozzátépkedjük a maradék rozmaringot.
  5. 180°C-ra előmelegített sütőben először lefedve sütjük 15 percet, majd fedetlenül további 10 percet pirítjuk.
  6. Azon melegében, újhagymazölddel megszórva tálaljuk. Köretnek főtt rizs, pirított burgonya és krumplipüré egyaránt nagyszerűen illik hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 279
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 16215
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabarackos-rozmaringos csirkecomb
Rosanics Petra 307 recept

A gyümölcsök bizony húsételeinknek is nagyon jól tudnak állni, amire ez a csodásan szaftos, elképesztően nyárias illatú és ízű sárgabarackos-rozmaringos csirkecomb tökéletes példa. Pláne, ha a házi baracklekvárunkból készítjük hozzá a mázat! Hát nem gyönyörűek ezek a büszkén pózoló combok?! Egy biztos, ha elkészítitek, úgy érzitek majd, akárha Provance-ban ebédelnétek!

Címlapról ajánljuk

További cikkek